Programok Siófok közelében: Szabadság téri dzsembori

Ha szeretnénk egyszerre hasznosan és jól szórakozva tölteni a hétvégénket, akkor május 14-én, szombaton délután a siófoki programok mellett látogassunk el a közeli Veszprémbe, ahol most első alkalommal kerül sor a Szabadság téri dzsemborira.

A kissé félresikerült elnevezés közel sem osztja azt a nemes cselekedetet, ami a háttérben meghúzódik, hiszen az összejövetel egy állatvédelmi adománygyűjtő napot és utcabált ölel fel egységesen, tehát a szervezők nemcsak birtokba veszik a Szabadság teret, hanem fel is szólalnak bizonyos dolgok ellen, illetve mellett.

Szeretnének például példamutató módon felszólalni az állatok jogaiért, hogy megmutassák a felelős állattartás alapjait, hogy segítsenek azokon, akik nem tudják a saját kezükbe venni a saját sorsukat, és természetesen azokon is, akik idejüket, pénzüket és energiájukat nem kímélve menedéket próbálnak nyújtani a környékbeli kitaszított állatoknak.

A nap folyamán nemcsak folyamatos programok, hanem állandó adománygyűjtés is lesz, hogy a befolyó összeget egy az egyben a Vackoló Állatvédő Egyesület és Menhely kaphassa meg. A programok 13 órától kezdődnek, elsőként egy általános személetformáló foglalkozás lesz gyerekeknek, akik elsajátíthatják játékos, kvízes, társasjátékos formában az álaltvédelem alapjait Dr. Vetter Szilvia és Koska Hedvig közbenjárásával.

Ezen felül lesz még jótékonysági kutya-gazdi fotózás – ajándék fotóval természetesen –, de csatlakozott a rendezvényhez a Kabóca Bábszínház is, akik késő estébe nyúlóan hoznak majd vidámságot az egybegyűltek számára.

Ez azonban még nem minden, hiszen 18 órától DJ Cyborg Templar zenéje tölti majd be a teret, hogy 20 órától egy féktelen utcabálba csapjon át a dzsembori a Random Trip koncertjével.