Programok Siófok közelében: Szamarabb a szamárnál bábszínházi előadás

Szeretjük a bábszínházat? Esetleg gyermekünknek szeretnénk egy maradandó és egyben minőségi bábszínházas élményt nyújtani? Ebben az esetben látogassunk el július 6-án, azaz szerdán 10:30-kor a balatonföldvári Kultkikötőbe, ahol a siófoki programok mellett mindig emlékezetes előadások várnak ránk.

Pontosan így van ez most is, hiszen az Aranyszamár Bábszínház látogat el a városba annak érdekében, hogy Szamarabb a szamárnál című előadásukkal szórakoztassák a látogatókat, legyen szó kisebbekről vagy nagyobbakról egyaránt.

Ez az előadás nemcsak a gyerekeknek szól, éppen ellenkezőleg, ezekből a történetekből még a felnőttek is sokat tanulhatnak, hiszen főszereplőjük az emberi gyarlóság annak érdekében is, hogy mindegyik szamarakat állít a főszerepbe, így három mese, a Bálám szamara, A szamár és a kút, valamint A szegényember szamara kerültek a középpontba.

Balatonfölvárra az Aranyszamár Bábszínház mini színháza érkezik, mely azért született, hogy a színészek kisebb helyszíneken, fesztiválokon, szabadtéren, de akár még tantermekben is tudjanak játszani, így könnyen szállítható és szétszedhető díszletekről van szó, amelyek akár online előadások során is megállják a helyüket.

Konkrétan az előadás azon túl, hogy gyermekeket és felnőtteket egyaránt szórakoztat, mindemellett a maga műfajában teljesen egyedülálló élményeket kínál, méghozzá önfeledt szórakozás társaságában, miközben megismerkedhetünk elfeledett bábtechnikákkal, klasszikus és népi történetekkel, melyeket ráadásul rengeteg tanulsággal spékeltek meg az alkotók.

A művet Szabó Attila írta, Herman Aliz és Pajor Patrícia készítette hozzá a bábokat és a látványt, a zenei munkálatokért Májszem Levente volt a felelős, a kivitelezést pedig a Blattner Géza-díjas Majoros Gyula végezte, miközben a művet Baranyai Anita és Érsek-Csanádi Gyöngyi adják elő.