Programok Siófok közelében: TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál 2022-ben

Igazán különleges esemény részeseivé válhatnak május 23-tól azok, akik egészen május 29-ig, a siófoki programok részeként ellátogatnak Veszprémbe, ahol idén már 24. alkalommal kerül megrendezésre a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivál.

Mindez Veszprém nagysikerű független színházának, a Pannon Várszínháznak a szervezésében, ahol hosszú évtizedek óta kapnak bemutatkozási lehetőséget a magyar kortárs táncművészek, így a város egyik legnívósabb és kiemelt eseményén láthatjuk majd a magyar táncélet legjobbjait a színpadon állni.

A fesztiválnak már hosszú évek óta egyfajta összekötő szerepe van, hiszen képes hangsúlyozni és kiemelni a társművészetek és a különféle művészeti ágazatok egymásra utaltságát, a közös felelősségét, így a kortárs táncosoknak is színházi keretek között kell bizonyítaniuk rátermettségüket, miközben a színészeknek is gyakran kell fellépniük utcákon és tereken.

A kortárs fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt részeként valósul meg, ennek megfelelően idén nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi kapcsolatépítésre is lehetőség van, hogy minél több résztvevő találja meg itt a számításait, legyen szó akár fiatalokról, akár idősebbekről.

Aki nem tudná, Veszprém már egészen pontosan 1998 óta ad otthont minden évben a TÁNC Fesztiválja Kortárs Összművészeti Találkozónak, amit egykoron Krámer György és Vándorfi László álmodtak meg, mint a Petőfi Színház egykori és a Pannon Várszínház későbbi vezetői.

A fesztivál már a kezdetektől fogva az összművészeti vonalat képviselte, így a táncművészek mellett a filmesek, a zeneművészet, a képzőművészet és a kortárs irodalom egyaránt központi szerepet kapott.

A május 23-ig héten így mindenből kapunk majd ízelítőt abban az esetben, ha ellátogatunk a veszprémi Pannon Várszínházba.