Programok Siófok közelében: téltemetés Tihanyban

Amennyiben szeretnénk egy vérbeli farsangi esemény részévé válni, akkor a siófoki programok mellett érdemes lehet ellátogatni február 26-án, szombaton délután ellátogatni a közeli Tihanyba, azon belül is a Mádl Ferenc téren található Németh László Művelődési Házba.

Itt kerül ugyanis megrendezésre a Farsang farka névre keresztelt tihanyi téltemetés, mely 2022-ben is a jól megszokott minőségi programokhoz kapcsolódva várja az érdeklődőket. A tél temetéséhez ugyanis nem elég mindenféle maskarába öltözni és nagy lármát csapni, hogy a tél megijedjen, ahhoz bizony szükség lesz kiszebáb égetésre, gólyalábas mulattatókra, rengeteg farsangi fánkra és persze kapcsolódó eseményekre is.

Ennek megfelelően 14 órai kezdettel egészen este 21 óráig igazi Jégkarnevál várja az érdeklődőket a Visszhang dombi parkolóban felállított műkorcsolyapályára, ahová kizárólag jelmezben vagy legalább álarcban léphetnek be az érdeklődők.

Lesz továbbá 16 óra magasságában Maskarás futás, ami a Pisky sétányról indul, és egészen az Echoig tart. A táv tehát nem túl nagy, de legalább kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek rajta. A futáshoz a gyülekezős az Apátság előtt lesz, ahol a jelmezesek bemutatkozása mellett maskarás fotósarok is várja az érdeklődőket.

A futás után 17 órakor a farsangi jelmezesek elindulnak a Visszhang dombra azért, hogy az érdeklődőkkel együtt, Titz Tibor ceremóniamester közbenjárásával ünnepélyesen is elégethessék a telet. Itt aztán lesz természetesen nagy dinom-dánom, farsangi fánk, meleg tea és természetesen forralt bor is.