Programok Siófok közelében: tényfeltáró előadás az internet hatásairól

Az internet ma már a mindennapjaink részét képezi, gyermekeink ezért el sem tudják képzelni az életüket a világháló nélkül. Ennek a hatásairól alaposan megoszlanak a vélemények, de hogy mégis milyen megítélés áll a háttérben, arról most a siófoki programok részeként tájékozódhatunk.

Egészen pontosan abban az esetben, ha október 11-én, azaz kedden délután 17 órakor ellátogatunk a veszprémi Hangvillába, ahol a Csigaház Alapítvány és a Csigaház Családi Bölcsőde szervezésében egy kifejezetten erre a témakörre koncentráló esemény részeseivé válhatunk.

A Fejleszt vagy rombol? A képernyő és az internet hatásai címre keresztelt előadás rengeteg hasznos útravalóval kecsegtet az érdeklődők számára, miközben nemcsak az aktuális helyzetről kaphatunk egy nagyon átfogó, maximálisan szakmai megközelítésű helyzetjelentést, hanem ráadásként még hasznos tippekkel is gazdagodhatunk, melyeket saját gyermekeink nevelésekor használhatunk majd fel.

Konkrétan az előadást egyébiránt Uzsalyné Pécsi Rita PhD tartja majd, aki rengeteg kérdést feltesz a látogatók számára, és ezeket aprólékosan meg is válaszolja majd, köztük olyanokkal, melyekre talán még szülőként sem gondoltunk volna soha.

Szó lesz például a függőség kialakulásáról és a kapcsolódó megoldásokról, a képernyő folyamatos bámulása mellett a fejlődő idegrendszerről, hogy melyik életkorban mi a természetes ezen a téren, illetve hogy mitől lesz valaki függő, melyek azok a pontok, amelyek függővé tesznek egy gyermeket.

Ha mindez nem lenne elég, az előadáson szó lesz a Patkány Hotel kísérletről, a közösségi médiákról, azok hatásairól, az internetes védelemről, annak taníthatóságáról, illetve arról is, hogy mire való a gép, illetve az agy.