Programok Siófok közelében: Valahol Európában színházi előadás

Szeretjük a minőségi musicaleket? Ebben az esetben látogassunk el a siófoki programok mellett október 5-én este 19 órakor a veszprémi Pannon Várszínházba, ahol Valahol Európában címmel nézhetünk meg egy előadást Radványi Géza és Balázs Béla azonos című filmje alapján.

A Valahol Európában egy világhírű film alapján készült színpadi játék, ami minden tekintetben, de különösen a cselekmény terén hűségesen követi az eredeti mű történetét, egy a második világháborút követően utcára került, árván maradt gyermekről.

A sztori a kivetettekről, a hátrányos helyzetűekről szól, azokról, akik mások, mint a többi, és önmagukat keresik, mindezt művészettel és a zene megváltó erejével. A mű túlmutat mindenen, ami valaha is színpadra került a témában, ezért már csak ezért is érdemes lehet megnézni a végeredményt.

A mű tartalmilag is igazán gazdag, de a színpadkép erős igazán. Egy speciális forgószínpadról van szó, mely romos, egykoron még értékeket teremtő építményben játszódik, ez jelenti a középpontot, de áttört falai és különleges kialakítása nagyszerűen prezentálja, hogy milyen mögöttes tartalom húzódik meg az egész kapcsán.

E központi helyszín körül kering a többi közeg, méghozzá rengeteg különféle tárgy és objektum társaságában, melyek egymást váltva, néha szándékosan összeérve mutatják be az idő, a tér és a relativitás körforgását.

A musicalt olyan színészek és színésznők viszik színpadra, mint Mihalecz Balázs, Németh Ádám, Kovács Gábor, Kárpáti Barbara, Havasi Tamás, Guba Ákos, Pintér Zoltán Dániel, Czombál András, Topa Regina Csilla vagy éppen Keresztesi László.