Programok Siófok közelében: Varga Veronika és Réti Benedek koncertje

Az ízléses és minőségi koncertek kedvelőinek legnagyobb örömére érdemes lesz június utolsó hetében a siófoki programok mellett ellátogatni a közeli Veszprémbe, ahol egy igazán tehetséges kortárs zenei formáció, egy különleges duó szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Egészen pontosan június 28-án, kedden este 20 órai kezdettel lesz érdemes felkeresni a veszprémi Papírkutyát, ahol ingyenes koncertet ad majd Varga Veronika és Réti Bence, méghozzá, akikkel hosszú ideje találkozhatunk már együtt a színpadon.

Míg Veronika elsődlegesen énekesnőként és nagybőgőként, addig Benedek tangóharmonikásként ismert, és már 2014 óta alkotnak egy párt a színpadon, mégpedig a délszláv és a balkáni zenét egészen új köntösbe helyező Babra zenekarban, de a Womexen részeként is ismerhetjük őket.

Ez a világszerte ismert és elismert formáció már nagylemezt is rögzített, amit 2019-ben a Fonó Records adott ki, de az idei évben is van aktualitásuk, hiszen a lengyel Megitza formációval most adták ki közösen a Razem című lemezüket, ami nem sokkal a megjelenést követően bekerült a World Music Charts Europe tíz legjobb lemeze közé.

Miután Veronika és Benedek egyaránt imádja a balkáni kultúrát, azon belül is különleges zenéjét, ezért természetesen az aktuális koncerten is főként ilyen hangulatú élmények várnak majd ránk tőlük, méghozzá annak ellenére kimagasló autentikussággal, hogy egyébként nem kötik őket gyökerek a kérdéses régióhoz.

Az előadás során szerb, görög, bosnyák, de még makedón dallamok is felcsendülnek majd, méghozzá magyarországi délszláv dalok mellett, méghozzá igazi kávéházi zenei hangulat társaságában – hol melankolikus, hol örömmámorban úszó formában.