Programok Siófok közelében: Veszprém, a zenélő ékszerdoboz

Különleges élménysétán vehetnek részt azok, akik a siófoki programok részeként ellátogatnak a közeli Veszprémbe, ahol a 2019-ben kapott A zene városa kitűntetés örömére mindenki megbizonyosodhat róla, hogy miért hívják ezt a települést egy zenélő ékszerdoboznak.

A zenekedvelőknek a helyszínen lehetőségük nyílik megismerni az összes olyan helyszínt – főként a belvárosban és közelében –, amelyek valamilyen formában kötődnek a város zenei múltjához, illetve jelenéhez egyaránt.

A különleges túra résztvevői rendkívül átfogó képet szerezhetnek Veszprémről, illetve nagy általánosságban a városban élő zenei nagyságokról, a korábbi és az aktuális nagy zenei fesztiválokról, de mindez semmi ahhoz mérten, hogy mindezt kinek a vezetésével ismerhetjük meg.

A városnézést ugyanis a Veszprém megyei Prima-díjas Gizella Nőikar szólista előadója, Kruppa-Jakab Éva vezeti majd, aki nemcsak hasznos információkat oszt meg a résztvevőkkel, hanem ráadásként még az egyes helyszínekhez köthető dallamokat is előad az érdeklődők számára, ami igazi unikummá teszi a sétát.

A séta várhatóan 2-2,5 óra hosszan tart majd, és a veszprémi Tourinform irodától indul (Óváros tér 2.), ahonnan a Rákóczi úton át az Óváros térre, majd az Ostrom lépcső és az Úrkút utca érintésével a Historia Kertbe érkezhetnek az indulók.

Ezt követően a Kutas tér, a Szerelem-sziget, a Margit-romok, a Jókai utca, majd végül a Séd partján végig a Viaduktig vezet az utazás. A séta maximum 50 fő részvételéig valósul meg, és mindenki csak előzetes regisztráció után vehet részt rajta, amit az info@veszpreminfo.hu e-mail címen jelezhet.