Programok Siófok közelében: Virtuózok Gálakoncert a Hangvillában

Aki kedveli a klasszikus zenék műfaját, és nagy rajongója a Virtuózok szereplőinek, az a siófoki programok mellett feltétlenül látogasson el január 21-én, azaz pénteken este 19 órai kezdettel a veszprémi Hangvilla nagytermébe (Brusznyai utca 2.), ahol több ismert zenész is tiszteletét teszi majd.

A Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezett eseményen a jól ismert klasszikus zenei tehetségkutató műsor eddigi hét évadából összesen hét fiatal tehetség lép majd színpadra, zömében a műsor nyertesei és különdíjasai, hogy méltóképpen ünnepeljék ezt a jeles eseményt.

Hogy konkrétan kiket láthatunk majd fellépni a gálakoncerten? Ott lesz többek között a 14 éves Braun Áron ütőhangszeres, a Virtuózok V4+ magyar győztese a tavalyi évben, de Abouzahra Amira, a 14 éves hegedűművész is fellép, aki 2017-ben korcsoportgyőzelmet aratott, illetve a V4+ ezüstérmese lett még 2020-ban.

Mellette testvére, Mariann is hegedűt ragad a koncerten – őt 2018-as különdíjasként ismerhetjük –, Ivan Petrovic-Poljak, a 17 éves zongoraművész, a Virtuózok V4+ 2021-es horvátországi nyertese is fellép majd egy különleges szettel.

A színpadon láthatjuk még a V4+ 2020-as szerb győztesét, a klasszikus gitárral kiálló Vuk Vukajlovicot, a mindössze 7 éves Harmath Kornéliát hárfán – aki a V4+ 2020-as különdíjasa volt –, de egy jól ismert régi arc, a már 22 éves Lugosi Dániel Ali, a verseny 2014-es győztese is visszatér, hogy egy tartalmas klarinétkoncertet adjon a nézőknek.

A fellépők többségét Emődy Nóra kíséri majd zongorán, így igazán tartalmas és egyben különleges élmény várja majd a látogatókat.