Siófoki programok: A kisbárány meg a találmány papírszínház

Gyermekünknek keresünk egy hasznos és egyben szórakoztató elfoglaltságot január utolsó hetében? Amennyiben igen, érdemes lehet felkeresni a siófoki programok részeként január 27-én a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárát (Siófok, Fő tér 2/A), ahol ismét papírszínházi előadás vár majd ránk.

A kisbárány meg a találmány című előadás csütörtökön délután 16:30-kor veszi kezdetét, és nemcsak a legkisebbek szórakozhatnak majd rajta nagyokat, hanem nagyobb fiúk és lányok, sőt még a szülők is jól érezhetik magukat, ha ellátogatnak lurkójukkal a könyvtár gyermekrészlegére, hiszen ez a gyerekbarát közeg ad majd otthont ennek a különös eseménynek.

A papírszínház részeként egy kedves kis történetet ismerhetünk majd meg, melynek főszereplője egy kisbárány, aki hatalmas bajban van. Amikor ugyanis esik odakint az eső, egyszerűen összemegy, és hiába megy el az állatorvoshoz, sajnálatos módon még neki sincs orvossága vagy gyógyírja erre a problémára.

Nem kizárt azonban, hogy egy különleges találmány, amit Leó ötlött ki, talán segíthet megoldani a kisbárány gondját. Hogy ki az a Leó? Tulajdonképpen nem más, mint Leonardo da Vinci, akinek híres találmányai óriási szerepet kapnak majd ebben a műben, sőt a legendás feltaláló életéről és munkáiról egyaránt átfogó képet kaphatnak a gyerekek.

Mindezt teljesen érthető formában, így az előadás már 5-6 éves kortól ajánlott, azonban a 6 éven felüli gyermekeknek kötelező szájmaszk-használatot írnak elő a szervezők. További jó hír, hogy az előadás után kézművesfoglalkozás is várja az érdeklődőket.