Siófoki programok: a magyar népmese hete a BRTK Könyvtárban

Különösen a kisebbek nagy örömére a siófoki programok részeként is találhatunk majd tartalmas és egyben hasznos elfoglaltságot abban az esetben, ha szeretnénk csatlakozni a magyar népmese hete címre keresztelt kezdeményezéshez.

Az eseményt már 16 éve ünnepeljük Magyarországon, méghozzá minden évben szeptember 30-án, azaz Benedek Elek születésnapján, aki hazánk egyik legnagyobb mesemondójaként a magyar gyermekirodalom egyik megteremőjeként írta be magát a történelemkönyvekbe.

Részben neki is köszönhetjük most a magyar népmese hetét, ami szeptember 26. és szeptember 30. között kerül megrendezésre, és három napon át a siófoki BRTK Könyvtár is csatlakozik a kezdeményezéshez, sőt a Kálmán Imre Emlékházban egyaránt lesznek kapcsolódó programok a magyar népmesék és a magyar népi világ kapcsán.

Szeptember 26-án, hétfőn délelőtt 10 órakor például rögtön az emlékházba várják az általános iskolásokat, főként az első és második osztályosokat egy átfogó mesefoglalkozásra, mégpedig Az Operettkirályfi címmel, amit aztán 16:30-tól a Meseerdő bábszínház előadása követ a Szegény legény szerencséje név alatt.

Miután a keddi nap kimarad, szeptember 28-án, azaz szerdán leginkább a kreativitás, az ügyeskedés kedvelőinek lesz érdemes felkeresnünk a BRTK Könyvtárat délután 15 órai kezdettel, lévén Népmesei öltöztető címmel a legkisebbek öltöztetős papírbábokat készíthetnek majd.

Szeptember 29-én aztán ismét érdemes lesz visszalátogatni a könyvtárba, ahol délelőtt 10 órakor a balatonendrédi csipkeverők kerülnek a középpontba csipkés bemutatókkal, majd 14:30-tól Ké(s)zcsodák címmel csipkés könyvjelzőket készíthetnek az egybegyűltek.

Ugyanezen a napon 16:30-tól egy papírszínházi előadás is fogadja majd az érdeklődőket, méghozzá népmesékkel a porondon.