Siófoki programok: A Pál utcai fiúk a Kálmán Imre Művelődési Központban

Szeretjük megnézni a legnagyobb klasszikusokat színházi keretek között? Ebben az esetben kiváló választásnak bizonyulnak a siófoki programok a hétvégén, lévén április 2-án, szombaton délelőtt 10 órakor a mindenki által jól ismert A Pál utcai fiúkat tekinthetik meg az érdeklődők.

Mindezt a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében, a Pannon Várszínház vendégelőadásában. A Molnár Ferenc nemcsak hazánkban, hanem az egész világon jól ismert regénye alapján készült regényben az emberi társadalom természete, a hősiesség, a hazaszeretet, az árulás és az esendőség fogalmai és tulajdonságai kapják a központi szerepet.

Az olyan szereplők, mint Áts Feri, Boka vagy éppen Nemecsek Ernő generációk óta testesítik meg a gyerekek számára az igazi hősöket, miközben erkölcsi iránymutatást, örök példát adnak a kortársak számára. Olyan példaképek ők, akikre a ma gyermekei is fel tudnak nézni.

A Pannon Várszínház zenés játéka azonban elsődlegesen mégsem csak gyerekeknek szól, inkább a fiatalabbakat, a felnőtteket célozza meg, hiszen a színpadi átdolgozás során előtérbe és hangsúlyozásra kerültek olyan tulajdonságok, ami az eredeti műre csak hellyel-közzel volt jellemző.

Ennek részeként a drámai helyzetek sokkal keményebbél váltak, a konfliktusok sokkal realisztikusabbá, az esendőség még mélyebbé, a hazaszeretet pedig még becsületesebb és hűségesebb viselkedéssé, miközben az egészet a régmúlt dallamok helyett teljesen mai és modern hangzású zenékkel, illetve szövegek koronáztak meg.

Az egész előadás egy igazi különlegesség, amiben fontos szerepet kap a fiatalság humora, ereje, kreativitása, miközben azért nem merül feledésbe a generációkat meghatározó írás üzenete sem.