Siófoki programok: Benkő Péter kétszeres Jászai Mari-díjas színész előadása

Igazán lélekemelő előadás vár azokra, akik a siófoki programok részeként március 28-án, hétfőn délután 18 órai kezdettel ellátogatnak a siófoki Kálmán Imre Művelődési Központba, azon belül is a Teátrum kávéházba, ahová Benkő Péter érkezik sokak nagy örömére.

A kétszeres Jászai Mari-díjas színész egy igazán különleges előadással szolgál majd a látogatók számára a Magyarok a Kárpát medencében címmel, aminek részeként egy átfogó bemutatót kapunk, a főszerepben egy a honfoglalástól napjainkig tartó időszakot felölelő elbeszéléssel.

A rendkívül tanult, olvasott és sokat látott Benkő Péter azzal a célzattal tartja előadását, hogy bemutassa a hallgatók számára: a magyar történelem során milyen költők születtek és alkottak a leginkább befolyásos formában a Kárpát-medence keretein belül.

Ha a versek és a költészet mellett szeretjük a népmesét is, akkor március 29-én, kedden délután 17 órakor érdemes felkeresni Veszprémet, ahol Domokos Mariann előadása vár ránk, a Pannon Egyetem és a Kabóca Bábszínház szervezésében.

A gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlott eseményen Domokos Mariann a népmese és az irodalmi mese közti pázhuzamokra és hasonlóságokra világít rá annak érdekében, hogy tudjuk helyén kezelni és megkülönböztetni a kettőt.

Az esemény a Mesefesztivál részeként kerül megvalósításra, amit maximálisan a hagyományőrzésnek szenteltek, és négy helyszínen az érdeklődők a legkülönfélébb előadások, szakmai beszélgetések, bábszínházak és workshopok társaságában ismerhetik meg a mesék világát.

Az előadások, így Domokos Mariann bemutatója nemcsak családosoknak, hanem pedagógusoknak, sőt a bábozással foglalkozó szakmai képviselőknek egyaránt jó döntés lehet.