Siófoki programok: Bor és kenyér ünnepe (pénteki és szombati események)

Idén már sokadik alkalommal kerül megrendezésre a siófoki hajóállomáson és környékén a Bor és kenyér ünnepe, mely augusztus 19. és 21. között tart majd, a siófoki programok kedvelőinek nagy örömére pedig tele lesz változatosabbnál-változatosabb eseményekkel.

A város egyik legnagyobb fesztiváljaként ismert esemény minden évben augusztus 20. köré szerveződik, így idén is pontosan ebben az idősávban számíthatunk rá, méghozzá koncertekkel, gyerekprogramokkal, kézművesekkel, és gasztrokereskedők sokaságával kiegészülve.

Ismét lesznek izgalmas koncertek, előadások, kenyérszentelés, sőt Siófok város borának a kiválasztására szintén itt kerül majd sor.

Az esemény augusztus 19-én délután indul, így 16 órától a Freestyle Dance Factory tánciskola nyárzáró bemutatója és táncoktatása kezdi meg a fesztivált, majd 18 órától Szalóki Ági gyermekkoncertjével folytatódik, az est fénypontja pedig 20:30-tól a Honeybeast zenekar fellépése lesz.

Augusztus 20-án, azaz szombaton már délelőtt várja az érdeklődőket a fesztivál, így ekkor nyitja meg kapuit a Levendula játszóház, mely egészen estig szeretné szórakoztatni a legkisebbeket.

Ezen felül 10 és 11 óra között itt lesz Papp Kornélia drámapedagógus egy interaktív gyerekműsorral, majd 11:30-ról a Kid Rock and Rocll SE műsorával folytatódik a sor, amit 12:45-től a Mon Amie esküvői ruhaszalon bemutatója követ.

13:30-kor aztán az X-press TSE előadása következik, hogy 15:30-tól a Sólya zenekar vegye át a színpadot egy speciális augusztus 20-i témájú népzenei koncerttel. Ezután Táncmozaikok címmel a Balaton Táncegyüttes és a Tarsoly Zenekar közös műsorával folytatódik a délután 17 órakor, hogy 18 órakor bor és kenyérszenteléssel záródjon a napnak ezen szakasza.

Az est fénypontja ugyanakkor 19 órakor indul egy Apostol koncerttel, melyet 21 órától LED show követ a Jaratel Belly Dance Studio közbenjárásával, 21:15-től pedig DJ Csucsu jóvoltából hajnalig tartó parti veszi kezdetét.