Siófoki programok: Cey-Bert Róbert Gyula könyvbemutatója a könyvtárban

A magyar őstörténet kedvelői számára egy igazán különleges és egyben tartalmas előadás kerül megrendezésre a siófoki programok részeként a városban megtalálható Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár falai között, mely a Fő tér 2-es szám alatt helyezkedik el.

A kérdéses intézményben ugyanis egy olyan könyv bemutatóján vehetnek részt az érdeklődők, amire garantáltan nem kerül sor minden egyes nap, illetve bárhol vagy bármikor, hiszen a különleges őstörténeti műveiről ismert Cey-Bert Róbert Gyula aktuális könyvéről van szó.

Ez nem más, mint az Attila sólyma, mely már címével is messziről jelzi, hogy a középpontban itt a hun őstörténet, azon belül is az egyik legnagyobb hun király és uralkodó lesz, akiről többet is megtudhatunk, ha október 12-én, azaz szerdán délután 17 óra magasságában felkeressük a BRTK Könyvtárat.

Még tovább növelhetjük tudásunkat akkor, ha megvásároljuk a helyszínen Gyula új könyvét, mely egy fiktív, ámde maximálisan a történelem hűségén alapuló, egyben pedig szívmelengető történetet mutat be a sólyomszellemiségről, annak a titokzatos világáról, hiszen a hun mondák szerint az akkori uralkodók és sólymaik képesek voltak megérteni egymást, beszélgetni egymással.

A legendárium szerint Attila királynak is volt egy ilyen különleges madara, akivel nemcsak meg tudták érteni egymást, hanem már-már azonosulni is képesek voltak a másikkal, így az uralkodó sólyomként, a madár pedig emberként gondolkodni.

Ez a különleges koncepció adja annak a regénynek az alapját, amit Cey-Bert Róbert Gyula személyesen mutat be az egybegyűltek számára a siófoki BRTK Könyvtárban.