Siófoki programok: coursing edzés és marmagasság mérés

A kutyás kikapcsolódás, versenyek és kapcsolódó események kedvelőinek érdemes lesz követniük most hétvégén a siófoki programokat, hiszen március 13-án, vasárnap egész napos coursing edzés várható a Siófok-Kiliti Repülőtéren (LHSK).

Az esemény a 65-ös Szekszárdi úton kerül megrendezésre Siófok-Kiliti és Ságvár között, ahol az Agár Klub várja minden meglévő és leendő agaras bajtársát egy kis kikapcsolódásra, aminek részeként természetesen nemcsak közös élményszerzésre kerül sor, hanem mindemellett egy sor kapcsolódó eseményre is.

Példának okáért lesz majd coursing edzés, amit nemcsak kezdők, hanem haladó versenyzők is élvezhetnek majd, miközben az érkezők benevezhetik kutyájukat marmagasság mérésre, élhetnek a névátírás lehetőségével, szerezhetnek licencet, és igényelhetnek szövetségi-, valamint tagsági kártyát is.

Az esemény kapcsán rendkívül fontos az online regisztráció, ami mellett fontos tudnivaló előzetesen, hogy a kutyáknak sík és füves terepen kell majd futniuk, illetve versenyezniük, méghozzá többféle távolságokban. Ennek megfelelően a 6-800 méteres standard távok mellett lesznek rövid egyenesek kezdőknek, valamint U alakú pálya is dupla hosszú egyenessel.

Természetesen a szervezők nyitottak az egyedi kérésekre is, amit minden esetben fontos előre jelezni számukra. Konkrétan az edzések reggel 9 órától várják az érkezőket, míg a licencfutamok 11 órától, tehát gyakorlatilag rögtön az edzések után.

Maguk a futamok 1500 forintba kerülnek kutyánként, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a szervezők minden befolyó bevételt jótékony célokra ajánlanak fel.