Siófoki programok: Emlékházfoglaló a Kálmán Imre Emlékházban

Szeretnénk kikapcsolni a nagy éveleji hajtás után? Esetleg szívesen próbára tennénk általános tudásunkat, mert olyan nagy lokálpatrióták vagyunk, hogy mindent tudunk Siófokról és Kálmán Imréről? Ebben az esetben a siófoki programok részeként érdemes lesz ellátogatnunk a Kálmán Imre Emlékházba.

Méghozzá február 15-én, kedden délután 16 órai kezdettel, aminek részeként a Kálmán Imre sétány 5-ös szám alatt (a pláza mellett jobbra fordulva, a vasúti felüljáróig, majd onnan balra fordulva a sárga épületben), annak az emeleti helyiségében egy igazán különleges műveltségi játékdélután várja az érdeklődőket.

Ez lesz az Emlékházfoglaló, mely a mindenki által jól ismert Honfoglaló című műveltségi társasjátékhoz hasonlóan működik, de ahhoz mérten sokkal lokálisabb élményekkel kecsegtet, ezáltal lehetőségünk nyílik benne a leginkább Kálmán Imréhez kapcsolódó kérdések megválaszolásával felfedezni az emlékház termeit.

A szervezők úgy tervezték meg a játékot, hogy minden kérdésre választ kapjanak az indulók az emlékház falain belül, így aki esetleg hiányosnak érzi a tudását, az előtte vagy közben bátran informálódhat és válaszokat találhat valamennyi kérdésére.

A programon való részvétel mindenki számára teljesen ingyenes, arra pedig külön felhívják a figyelmet a szervezők, hogy a résztvevőkről, és általánosságban az eseményről archiválási és intézményi marketing célzattal kép- és hangfelvételek készülhetnek, melyek természetesen a nyilvánosság előtt is megjelenhetnek.

A vetélkedőn való részvételhez védettségi igazolvány nem kötelező, azonban az érkezőknek be kell tartaniuk a jelenleg hatályos járványügyi intézkedéseket, ezáltal minden 6 éven felüli érkezőnek kötelező lesz a szájmaszk viselése.