Siófoki programok: farsangi bál és Valentin-nap a Balaton fővárosában

Ha február, akkor farsang és Valentin-nap. Két általános ünnep a tél utolsó havában, amihez a siófoki programok részeként természetesen tartalmas elfoglaltságok tartoznak majd abban az esetben, ha február 10-én és 11-én ellátogatunk az alábbiakban kijelölt helyszínekre.

Február 10-én, csütörtökön 15 órától például egy különleges farsangi bált tartanak a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárban, ahol több mint két és fél órán keresztül a jelmezeseké, valamint természetesen a mókázásé és a kacagásé lesz a főszerep.

A szervezők természetesen mindenkit arra kérnek, hogy lehetőségeikhez mérten jelmezben érkezzenek, vagy legalább abban hozzák el gyermeküket, hiszen mindenki, aki beöltözve jön farsangolni, az egy aprócska könyvtári meglepetésben részesül, sőt mesebeli próbák várnak rá.

Érdekesség, hogy a farsangi bál mellett ezen a napon kerül megnyitásra az Óperenciás tárlat is a helyszínen, ahol a korabeli legendás népmesék, valamint rajz- és bábfilmek kellékei és egyéb ereklyéi kaptáka központi szerepet. A helyszínre érkezők közül minden 6 éven felüli számára kötelező lesz a szájmaszk viselése.

Aki inkább a Valentin-napot ünnepelné meg a siófoki programok részeként, annak is lesz rá lehetősége. Bár nem konkrétan február 14-én, hanem egy kicsit előbb, de február 11-én egyaránt mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy megismerje egy kicsit Szent Bálint, a szerelmesek védőszentjének történetét és szokásait.

Méghozzá egy közel sem hétköznapi esemény részeként, hiszen a pénteken este 18 órai kezdettel a Kálmán Imre Művelődési Központban megtalálható Teátrum Kávéházba szervezett Szerelem ajándékba címre keresztelt eseményen Körmendi Péter, valamint az Irigy Hónaljmirigyből ismert Sipos Péter várja az érdeklődőket egy szerelemről szóló előadással.