Siófoki programok: február 13-án ismét Krúdy Gasztropiac Siófokon

Ha szeretjük a termelői finomságokat és különlegességeket, akkor érdemes lehet a siófoki programok részeként február 13-án, azaz vasárnap délelőtt ellátogatni a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium udvarára, ahol délelőtt 9 és 12 óra között ismét megnyitja kapuit a Krúdy Gasztropiac.

Az esemény részeként a délelőtti órákban ismét a somogyi kistermelők finomságai kapják majd a központi szerepet, méghozzá a februári időpont miatt maximálisan a farsangra fókuszálva, így majdnem mindenki kedveskedik majd valami különlegességgel, de lesz fánk kóstolás és fánk verseny is természetesen, amire folyamatosan várják az indulókat a szervezők.

A piacon nagyon sok helyi és környékbeli termelő pakolja majd ki portékáját, így biztosan ott lesz a szörpökről, zöldségkrémekről és savanyúságokról ismert Zolíz, a mangalica termékekre szakosodott Somogyi Mangalica, valamint a speciális szörpökkel, ajándékcsomagokkal és birsalmasajttal kiálló Pabolo Porta.

Új termelőként érkezik a piacra a chilis ételekre és termékekre fókuszáló Csípi Chili, de olyan kedvelt visszatérők is lesznek, mint a szárított gombával vagy bodzaszörppel készülő Erdőkert, a konyhakész gyöngytyúkokkal, sertéskolbásszal és szalonnával érkező NoSza Porta vagy a sajtokkal, krémekkel és túróval kedveskedő A mi kis farmunk.

Rajtuk kívül biztosan ott lesz szőlőlevével Fridrich György őstermelő, lekvárjaival és szörpjeivel Király Lászlóné, homoktövis-termékeivel a Zselici Homoktövis, valamint először a Krúdy Gasztropiacon a Kiro kézműves sörfőzde is képviselteti magát.