Siófoki programok: folytatódik a siófoki Anyakör

A korábbi években kifejezetten nagy sikerrel zajlott a siófoki programok részeként az Életkezdet Anyakör címre keresztelt esemény, ami a korábbi élmények és összekovácsolódott társaság hatására 2022-ben tovább folytatódik majd.

Ennek megfelelően már február 24-én ismét megrendezésre kerül délelőtt 10 és 12 óra között a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ Szabadidő termében, amelyet az belső udvar felől közelíthetnek meg az érdeklődők.

Az Anyakör központi témája ezúttal kifejezetten specifikus lesz, konkrétan a pozitív gyermeknevelés kérdése, ami elsőre nem tűnhet túl különlegesnek, holott igencsak fontos téma.

Ha kíváncsiak vagyunk rá, az eseményt ingyen látogathatjuk egyedül és babánkkal egyaránt, ha pedig szeretnénk az elkövetkezendő hónapok minden csütörtökjén megrendezésre kerül az eseménysorozat mindaddig, amíg a járványügyi szabályozások nem rendelkeznek másként.

Aki esetleg nem tudná, az Életkezdet névre hallgató kezdeményezés egy szakemberek és laikusok által indítványozott együttműködés, amely azért jött létre, hogy a kisgyermekes szülők számára indirekt módon nyújtson segítséget azért, hogy a gyermekek korai időszakában minden támogatást és tudást megkaphassanak a neveléshez.

A szülők ugyanis a gyermekek nevelése során rengeteg olyan helyzetbe kerülhetnek, amikor bizonytalanná válnak, és szükségük lenne mások véleményére vagy tapasztalatára. Nem feltétlenül szakemberekére, inkább hozzájuk hasonló szülőkére. Az Anyakörben pontosan ez lesz biztosítva a szülők számára, hiszen itt a kismamák más anyákkal találkozhatnak beszélgethetnek és eszmét cserélhetnek, miközben egymás támogatására is sor kerül.