Siófoki programok: Hippolyt, a lakáj a KIMK színháztermében

A nagy sikerre való tekintettel nem kell Veszprémbe vagy más nagyobb városba látogatniuk azoknak, akik a siófoki programok részeként szeretnének megtekinteni egy igazán klasszikus színházi előadást, lévén a Turay Ida Színház társulata a Balaton fővárosába hozza a Hippolyt, a lakájt.

Az előadás a Kálmán Imre Művelődési Központ színháztermében kerül megrendezésre február 3-án, csütörtökön este 19 órai kezdettel. A történet a jól ismert cselekményre épül fel, a főszerepben Schneider Mátyás fuvarozóval, aki egyik napról a másikra nagyon sikeres és tehetős emberré válik.

Boldogsága nem is lehetne teljesebb, csakhogy a felesége alaposan megkeseríti ezzel az életét, őt ugyanis alaposan megbolondította a vagyon, hiszen minden vágya, hogy nagypolgári életet élhessen, ezért pedig leszerződtet egy korábban grófi családnál szolgált lakájt, Hippolytot, hogy dolgozzon ezentúl a Schneider háznál.

Csakhogy hiába akar egy család egyik napról a másikra gróffá válni, ha ehhez csak a pénz adott. Ezt a szituációt megannyi humoros helyzet teszi majd igazán emlékezetessé és különlegessé, miközben a bonyodalmakat tovább fokozza Nagy András mérnök, aki szerelmes Terkába, Schneider úr lányába, csakhogy a gonosz anyuka nem hisz a szerelemben.

Ezáltal egy gazdag család sarjához szeretné adni lányát, ami még több bonyodalmat és nehézséget idéz elő a vígjátékban, miközben az egészet Hippolyt közel sem hétköznapi karaktere teljesíti ki igazán, akit Frech Zoltán előadásában láthatunk majd a színpadon.