Siófoki programok: IV. SZAUNAbringa BalatonKÖR

Amennyiben szeretünk sportolni és mozogni, a siófoki programok részeként most egy igazán különleges esemény részeseivé válhatunk, hiszen idén már negyedik alkalommal kerülhet sor a SZAUNAbringa BalatonKÖR névre keresztelt eseményre.

Mindez július 14. és július 18. között várható, tehát öt napunk lesz arra, hogy egy nagyszerű társasággal, edzés nélkül is teljesíthető távokkal, illetve eredeti programokkal körbetekerjük az egész Balatont, ami összesen 210 kilométert jelent, méghozzá siófoki indulással és érkezéssel.

Az első napon, július 14-én a jelentkezőknek egy 60 kilométeres távolságot kell megtenniük Siófok és Balatonakali között, ahol a Balatontourist Strand-Holiday Kempingben tölthetnek majd el egy éjszakát, majd a második napon, azaz július 15-én egészen Balatonberényig tekerhetnek a résztvevők.

Itt ismét kempingszállás várhat, de három teljes éjszakán át maradnak az emberek, így 16-án és 17-én, azaz szombaton és vasárnap egyaránt a pihenésé lesz a főszerep, méghozzá egész napos kaja és pia társaságában, méghozzá folyamatos szaunázási lehetőség mellett, hogy teljes legyen az esemény címe.

Az utolsó nap július 18-án, hétfőn várható, amikor Balatonberényből egészen Siófokig teker majd a társaság, tehát egy nagyjából 70 kilométeres szakasz következik majd.

A túráról tudni kell, hogy nemcsak a hangvétel, hanem maga a tempó is rendkívül laza lesz, ezáltal rengeteg megálló és pihenő vár majd az indulókra, így itt nem az idő, a gyorsaság, a helyezés lesz a cél, sokkal inkább a tekerés, a közösség élménye.

Mivel a szállás minden éjszaka kempingben lesz, ezért mindenkinek gondoskodnia kell magának sátorról, hálózsákról, amit szervizautó szállít majd a kerékpározás során, így a súly senkinek ne legyen akadály.