Siófoki programok: lencsés gasztro show Madarász Ildikóval

Igazán különleges és sokoldalú események részeseivé válhatnak, akik március közepén, egészen pontosan március 17-én keresnek maguknak elfoglaltságot, hiszen a siófoki programok részeként csak ezen a csütörtöki napon több esemény közül is válogathatnak az érdeklődők.

Csütörtökön délután 16:30-tól például érdemes lehet felkeresni a Kálmán Imre Művelődési Központ előcsarnokát abban az esetben, ha szeretjük a hasunkat vagy a konyhaművészetet, és szívesen megismerkednénk a lencse felhasználási lehetőségeivel, ami a bab mellett egy méltatlanul mellőzött és elfeledett alapanyag a magyar konyha világában.

A Gasztro show Madarász Ildikóval eseménysorozat következő felvonásának részeként pontosan ez az összetevő, az ezerarcú lencse kapja majd a központi szerepet, így lehetőségünk nyílik majd megismerni a legkülönfélébb lencsefajtákat, miközben láthatjuk azt is, ahogyan különféle ételek készülnek belőle.

Lesz például vörös lencsés krémleves kolbásszal, de hagyományos lencsefőzelék is többek között. Hogy miért a lencse? Többek között azért, mert egészséges, nem mellesleg pedig Kálmán Imre egyenesen rajongója volt a lencséből készült finomságoknak.

Amennyiben inkább kulturális programot keresnénk a gasztroesemény helyett, közvetlenül a lencsés finomságok után érdemes lesz maradni a Kálmán Imre Kulturális Központban, azon belül is a Teátrum kávéházban, ahol csütörtökön este 18 órakor egy érdekes beszélgetés részesei lehetünk.

A kérdéses időpontban tovább folytatódik ugyanis az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Emlékplakettesek egymás között eseménysorozat, aminek részeként ezúttal Peller Károly beszélget majd Kállay Borival, aminek részeként a szakmázás mellett a jó kedv is előtérbe kerül.