Siófoki programok: lépcsőmesék Siófokon, operettgála Veszprémben

Gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt lesz elegendő elfoglaltságuk abban az esetben, ha a siófoki programok részeként ellátogatnak a Balaton fővárosába, illetve a közeli Veszprémbe, hiszen minden korosztály megtalálhatja majd a számításait július 26-án, kedden.

A kérdéses időpontban, délután 16:30-kor például először a siófoki gyerekek, illetve az éppen itt nyaraló apró turisták szerezhetnek maguknak életre szóló élményt, ha felkeresik a BRTK Könyvtárat, ahol ismét megrendezésre kerül a nagy sikerrel futó papírszínház.

A Lépcsőmesék címmel futó sorozat aktuális tagjaként ezúttal a Sipirc! című színházi darabot vehetjük majd szemügyre sajátos közegben, hiszen a kisfiúk és kislányok a könyvtár lépcsősorán csatlakozhatnak a papírszínházi előadáshoz, ahol lehetőségük nyílik majd megismerkedni egy igazán tanulságos történetet.

Sőt mi több, az izgalmak után saját malackát is készíthet minden gyermek papírból, hogy hazavihesse a mesét és a mesejátszás élményét. Amennyiben eső lenne, a program akkor is szabadtéren és a könyvtár lépcsősorán kerül megrendezésre, csak két lépcsőfokkal feljebb.

Aki felnőttként szeretne kedden egy tartalmas programot, az bátran látogasson el július 26-án a közeli Veszprémbe, ahol Élőzenés Operettgála kerül terítékre két felvonásban, méghozzá a Veszprémi Petőfi Színház művészeitől, akik az operettirodalom legnagyobb gyöngyszemeit vonultatják fel.

A Keller János rendezésében megrendezésre kerülő előadás során olyan szereplőket tekinthetünk majd meg a színpadon, mint Módri Györgyi, Hirschl Laura, Szederjesi Teodóra, Keller Márton, Szeles József, Kőrösi Csaba vagy Kádár Szabolcs János, de itt lesz vendégművészként Oszvald Marika is, a magyar operett műfaj koronázatlan királynője.