Siófoki programok: mesefoglalkozás és műveltségi játékdélután a Kálmán Imre Emlékházban

Egyáltalán nem lesz unalmas március első teljes hete azok számára, akik a siófoki programok részeként úgy döntenek, hogy a Kálmán Imre Emlékházat választják maguknak egy kis kikapcsolódás érdekében, hiszen az előttünk álló napokban több ízben is számíthatunk ott érdekességekre.

Március 8-án, azaz kedden délután 16 órai kezdettel például a Volt egyszer egy… királykisasszony mesefoglalkozás várja leginkább a kisebb gyermekeket, az óvodásokat és a kisiskolásokat az emlékház falai között. A foglalkozás a mesés jelleg mellett képes vetítésekkel és kézműveskedéssel kiegészítve várja az érdeklődőket – természetesen teljesen ingyenes formában.

Március 9-én, szerdán délután 16 órától aztán inkább a nagyobbakat, a felnőtteket várja majd a Kálmán Imre Emlékház, ahol egy általános műveltségi játékdélután részeként ismét emlékházfoglaló eseményre kerül sor, méghozzá a korábbi hasonló tematikájú program sikere után.

Az emlékházfoglaló lényege az lesz, hogy az érdeklődők egyedül vagy csapatban, de megoldják a szervezők által összeállított műveltségi vetélkedő kérdéssorát, amihez minden választ megtalálhatnak majd az indulók a múzeum falai között, tehát azok is bátran indulhatnak, akik esetleg nem tősgyökeres siófoki lakosok.

Az emlékház mellett ezen a héten is majdnem minden nap érdekes elfoglaltsággal várja az érdeklődőket – kicsiket és nagyokat egyaránt – a siófoki BRTK könyvtár, így március 10-én, csütörtökön például kokárdakészítő kézműves foglalkozásra kerül sor, de aznap lesz az Anyakör következő felvonása is a délelőtti órákban, hogy a kisgyermekes szülőknek is legyen elfoglaltságuk.