Siófoki programok: Nem élhetek muzsikaszó nélkül a Zenthe Ferenc Színház előadásában

Ismét egy nagyszerű vendégelőadásnak ad otthont május 17-én, kedden este 19 órakor a Kálmán Imre Művelődési Központ színházterme, ahol a siófoki programok részeként az érdeklődők a Nem élhetek muzsikaszó nélkül című előadást ismerhetik meg.

A Zenthe Ferenc Színház által színpadra vitt komédia egy rendkívül könnyed és léha művet tár elénk, ami tökéletesen megmutatja, hogy ebben a világban semmi sem végzetes vagy visszafordíthatatlan, emiatt egyfajta görbe tükröt tart korunk elé, ami egyszerre jólét vidám, ám könnyelmű is egyben.

A két részben előadott zenés vígjáték Móricz Zsigmond elragadó dzsentrivilágában játszódik, a főszerepben Balázzsal, a bukott nyíri birtokossal, akinek bár nincs oka boldognak lenni, azonban sírva vígad a magyar, ezért azt még nagyon jól tudja, hogy miként mulat egy igazi magyar úr.

Balázs odáig van a vidámságért és a kiváló magyar nótáért, de az sincs ellenére, ha a birtokán három napon át tart a vigadalom. Ebben azonban nem osztja a nézeteit asszonya, azaz Pólika, akinek igazi sáskajárást jelent minden egyes mulatozás és vigalom. Balázs márpedig nem akarja magára haragítani menyecskéjét, ha ugyanis egy menyecske megharagszik az urára, akkor a fél falu sem elegendő ahhoz, hogy megbékítse őket.

Az előadást olyan ismert színészek és színésznők prezentálják majd, mint a Soós Imre-, a Vastaps- és a Zenthe-díjas Rácz János, a Jászai Mari-, Zenhte- és Vastaps-díjas Vándor Éva, a Vastaps-díjas Kökényessy Ági, Házi Anita, Litauszky Lilla, Szabó Anikó, a Zenthe-díjas Farkas Zoltán, a Madách-díjas Kerner Edit vagy a T. Pataki emlékgyűrűs és Zenthe-díjas Erdélyi Gábor.

Az előadáson közreműködik a Príma-díjas Nógrád Táncegyüttes, valamint a szintén Príma-díjas és kétszeres Kiváló együttes elismerésben részesült Dűvő Zenekar.