Siófoki programok: Óperenciás tárlat a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén

Gyermekünk számára keresünk valami igazán tartalmas és egyben magas minőséget képviselő elfoglaltságot így február elején? Ebben az esetben érdemes lehet a siófoki programok részeként elvinni őket a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárában február 10-én egy különleges tárlatra.

A csütörtökön délután 16 órai kezdettel induló Óperenciás tárlat névre keresztelt esemény ugyanis egy igazán mesébe illő kiállításként marad majd meg a kicsik emlékezetében, méghozzá nem véletlenül, hiszen a könyvtár gyermekrészlegén egy különleges eseménnyel készülnek a szervezők.

Hogy miről lesz itt szó? Például arról, hogy láttuk-e már Pinokkió valódi orrát? Na és élőben Süsü a sárkány páncélos pikkelyét? Netán Hamupipőke legendás cipőjét vagy a Ho-ho-ho-horgász horgát? Bizonyára még nem, éppen ezért ez a kiállítás most azokat célozza, akiknek az imént alaposan megdobbant a szívük.

A tárlat gyermekkorunk, és remélhetőleg még sok-sok mai gyermek kedvenc korabeli meseszereplőjét idézi meg rengeteg kultikus ereklyével, aminek ráadásul nemcsak nézőként, hanem alakítóként is a részeseivé válhatunk.

Február 9-ig ugyanis szabadon bevihetjük a gyermekrészlegre saját óperenciás ereklyénket annak érdekében, hogy a másnapi megnyitón, február 10-én, csütörtökön délután 16:30-kor ott legyen a kiállítási tárgyak között. Természetesen a programon való részvétel mindenkinek ingyenes, de 6 éves kor felett szájmaszk használatára kötelezik az érkezőket a szervezők.