Siófoki programok: Pünkösdi Fesztivál a Fő téren (pénteki és szombati események)

Tovább folytatódik a siófoki programok részeként immáron hagyománynak tekinthető Pünkösdi Fesztivál, aminek jóvoltából a pünkösdi hétvégén, sőt már előtte két nappal rengeteg kapcsolódó esemény közül válogathatnak az érdeklődők.

A négynapos esemény június 3. és június 6. között várható, méghozzá a város Fő terén, ahol gyakorlatilag egymást váltják majd az események a kérdéses időszakban. Az egész fesztivál már június 3-án, pénteken délután elkezdődik, egészen pontosan 16:30-tól, aminek részeként egy átfogó gasztro show várható majd Kálmán Imre kedvenceivel a középpontban.

Miután Madarász Ildikó a KIMK előcsarnokában elkészített néhány különleges és ízletes szendvicskrémet, még aznap 17:30-tól a Teátrum kávézóban megrendezik az Emlékplakettesek egymás között eseményt, aminek részeként Peller Károly beszélget majd Csere László Jászai Mari-díjas érdemes művésszel. A pénteket ezt követően 19 órakor a The Freakend koncertje zárja.

A fesztivál másnap, június 4-én szombaton már délelőtt 10 órától megnyitja kapuit. Ebben az időpontban már ott lesz a Fő téren a Levendula játszóház – méghozzá kézműves foglalkozásokkal –, akik késő délutánig szórakoztatják majd a kicsiket, de ezzel egy időben Zákonyi Ferenc emléktábla koszorúzás lesz a Kálmán Imre sétányon 10:15-kor pedig Kálmán Imre emlékplakett átadás a Millenium parkban.

A fesztivál tényleges megnyitó ünnepségére 11 órakor kerül sor a Nyár Fővárosa Kulcs átadása mellett, amit 11:30-kor Csuti Csaba és Nyári László magyar nóta műsora követ majd. Délután 13 órától egymást követik majd az X-Press TSE táncműsora, a Diótörő Balett Egyesület előadása, majd a Happiness TSE táncelőadása.

15:30-tól aztán előbb a gyerekeké lesz a főszerep Meszes Tímea drámapedagógus mesés foglalkozásával, majd 17 órától Kovácsovics Fruzsina gyermekkoncertjével, azán 18:30-tól Mamma Mia show lesz a Club54 együttessel, hogy a napot 21 órakor a The Biebers koncertje zárja.