Siófoki programok: Republic koncert a szabadtéri színpadon

Aki szereti a minősi magyar könnyűzenét, az jobb ha ellátogat augusztus 11-én csütörtökön este 20:30-kor a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadhoz, ahol a siófoki programok részeként egy hatalmas Republic koncert várja majd az érdeklődőket.

A Jókai park 5-ös szám alatt várható esemény esőnapja augusztus 25-én várható, de az előrejelzések szép időt mutatnak csütörtök estére, így aki szeretné, az alighanem hatalmasat mulathat majd a hazai könnyűzene veterán alakulatának műsorára.

A Republic dalainak zömét alighanem mindenki jól ismeri, szívhez szóló, gyakran könnyed, máskor filozofikus mélységekig ásó szövegeik könnyen eljut az emberekhez, miközben stílusuk sem popnak, sem rocknak nem nevezhető, mégis mindenki egyformán szereti.

Az 1990-ben alakult zenekar több mint két évtizeden keresztül tudott maga mögött egy folyamatosan felfelé ívelő karriert, amikor 2013-ban Bódi László, vagy többek által ismert nevén Cipő elhunyt, ami évekre megakasztotta a zenekar lendületét.

Egy kis kényszerszünet után azonban főnixmadárként éledtek újjá, és Boros Csaba basszusgitáros a mikrofonhoz lépve magára vállalta a hálátlan feladatot, azaz Cipő pótlását, ami olyan jól sikerült, hogy zenésztársaival együtt még ma is hűen őrzik a banda örökségét.

A siófoki nagykoncerten a Republic életművének minden fontosabb állomása felidézésre kerül majd az örökzöld slágerek jóvoltából, így biztosan elhangzanak majd olyan dalok, mint a Repül a bálna, a Jó reggelt kívánok, a Szeretni valakit valamiért, az Engedj közelebb, a 67-es út, a Kék és narancssárga, a Szállj el kismadár vagy a 16 tonna.