Siófoki programok: szeptemberi kézműves foglalkozás a BRTK-ban

Amennyiben szeretnénk gyermekünket meglepni egy igazán különleges kézműves foglalkozással, vagy csak általánosságban elvinni egy hasznos előadásra, akkor itt az idő felkeresni vele a héten a siófoki programok részeként a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárát.

Szeptember 22-én, azaz csütörtökön délután 14:30 és 17 óra között ugyanis egy igazán különleges kézműves foglalkozás veszi majd kezdetét Ké(s)zcsodák név alatt, ami a könyvtár gyermekrészlegén várja majd az érdeklődőket, különösen a kisebb gyermekeket.

A hónap folyamán több ilyen esemény is várható, a szeptember 22-i időpont során pedig az első őszi levelek kapják a központi szerepet, így ehhez kapcsolódó előadás, hasznos információk, illetve egy kis kézműveskedés is várja majd az érkezőket a gyermekrészleg teraszán.

Ezzel azonban még közel sem ér véget a nap a BRTK könyvtár gyermekrészlegén, éppen ellenkezőleg, miután a kicsik kiélhették kreativitásukat, szeptember 2-én, délután 17 órakor Nagy Réka, alias Ökoanyu érkezik a helyszínre annak érdekében, hogy Kicsivel zöldebben címmel a klímatudatos hétköznapokról meséljen a gyerekeknek.

Hogy mit nevezünk klímatudatos hétköznapoknak? Pontosan erre a kérdésre válaszol majd Réka, aki a tudatos lehetőségekről, azok gyakorlatáról tart egy átfogó előadást, méghozzá személyes történetein keresztül, miközben nyilván hasznos tippek is várhatók tőle egy környezetbarát háztartás kialakításának reményében. A program mindenki számára teljesen ingyenes!