Siófoki programok: táncház a BRTK Könyvtárban

Gyermekünk odáig van a táncért? Esetleg szeret ugrándozni, vagy igénye van arra, hogy tánctudást szerezzen magának? Ebben az esetben érdemes lehet elvinni őt november 5-én, szombaton délután 16 és 18 óra között a siófoki programok részeként a BRTK Könyvtárba.

A könyvtár és a Balaton Táncegyüttes szervezésében ugyanis újfent megrendezésre kerül az Apropók Táncház, aminek részeként Angyal Mariann és Németh Gábor táncházvezető várja majd a kicsiket és a nagyokat egyaránt a gyermekrészlegen, hogy vezetett formában együtt táncolhassanak a Sólya zenekar muzsikájára.

A program 16 órakor indul az Aprócskák táncával. Ezen a ponton a legkisebbek is képesek bekapcsolódni az eseményekbe, még a párhónapos gyermekek is élvezhetik az ölben játszható gyermekjátékokat, noha a mondókázás és a táncos népi játékok űzése inkább már az óvodások kiváltsága lesz.

16:40-től aztán a Nagyok tánca következik. Bár a nagyobb gyermekek is élvezhetik az aprócskáknak szánt táncokat, azonban itt ők már bukovinai silladrira és hétfélésekre rophatják, miközben célzottan tanulhatják meg a lépéseket.

Fontos, hogy 16 és 18 óra között a táncok mellett Frittmanné Neisz Lilla és Ágicsné Fodor Orsolya várja a kicsiket és a nagyokat egyaránt annak érdekében, hogy kukoricából készítsenek különféle játékokat egy olyan kézműves foglalkozás részeként, ahol a kötény és a játszósruha kötelező kellékek lesznek.

Az Apropók Táncházba való belépésnek egy egyszeri 500 forintos támogatói díja van, a jó kedven és a táncügyességen kívül azonban semmi más sem kell hozniuk a gyerekeknek, illetve szüleiknek.