Siófoki programok: Tour de Pelso 2022. Országúti Kerékpáros Fesztivál Siófok

Idén is megrendezésre kerül a siófoki programok részeként az egyik legjelentősebb országos kerékpárfesztivál, aminek újfent a nyár fővárosa ad otthont, így a Tour de Pelso részeként nézők és biciklisták egyaránt maradandó élményeket szerezhetnek maguknak.

A Tour de Pelso 2022-re pontosan június 4-én, szombaton kerül majd sor a város Fő terén, amelyet egy napra ugyan, de ellepnek a kerékpárosok, akik a legkülönfélébb távolságokat tehetik majd meg, sőt akár az egész tavat is lehetőségük nyílik megkerülni.

A kerékpárfesztivál leghosszabb távolsága a 200 kilométeres XXVII. Balaton Maraton lesz, amelynek indulása a Víztorony előttről várható szombaton délelőtt 9 órától. A rajthelyet már 8:30-tól elfoglalhatják az indulók, akik az egész Balatont megkerülik majd, így több mint 200 kilométert kell letekerniük a célig.

Az útvonal a 7-es főútról indul Zamárdi, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód és Balatonkeresztúr érintésével, majd csatlakozik a 76-os útra Balatonszentgyörgy és Keszthely érintésével.

Ezt követően a 71-es úton tekernek majd tovább az indulok Badacsony, Balatonfüred, Balatonfűzfő és Balatonakarattya érintésével, hogy a 7-es úton visszaérkezzenek Siófokra, ahol el kell jutniuk a Víztorony előtt felállított maratonkapuig.

Természetesen kisebb távokat is teljesíthetnek az indulók, így lesz VII. Balaton Maraton Mini, ami 143+21 kilométeres távolságot ölel fel, de a családokra, a gyerekekre és az idősebbekre gondolva újra várható 75 kilométeres tihanyi kerékpártúra is.