Siófoki programok: V. Siósakk Fesztivál és Ingyenes Családi Nap

Ha szeretjük a sakkot, és mindig is szerettünk volna kipróbálni magunkat mások ellen, netán csak részt venni egy igazi sakkversenyen, akkor a siófoki programok részeként lehetőségünk nyílik kipróbálni magunkat, hiszen idén már ötödik alkalommal indul útnak a Siósakk Fesztivál.

Az eseményre a Kálmán Imre Kulturális Központban kerül sor (Siófok, Fő tér 2.) május 7-én, szombaton délelőtt 9 órától, és bár mint fesztivál az ötödik ilyen összejövetelről van szó, azonban valójában már Siófok városának 56. sakkbajnokságára kerül sor az esemény részeként, ami nem mellesleg a Somogy megyei ifjúsági Grand Prix versenysorozat siófoki fordulója lesz.

A verseny délelőtt 9 órától indul majd egy általános regisztrációval, egy mindenkinek egy órája lesz arra, hogy benevezze magát a versenyekre, amelyek 10 órától indulnak párhuzamosan, méghozzá születési dátumhoz kötött formában.

Ennek megfelelően lesznek a felnőttek, a 2005-ben vagy korábban született középiskolai tanulók, de külön-külön csoportba kerülnek a 2006-2007, a 2008-2009, a 2010-2011, a 2012-2013 és a 2014-ben vagy utána született indulók is, bár kis létszám esetén az egyes csoportokat a szervezők összevonhatják.

A verseny mellett a szervezők egyfajta családi napot képzeltek el az esemény részeként, így bárki kipróbálhatja majd magát a helyszínen, sőt 14 órától szimultán és élménybeszámoló vár az érkezőkre Terbe Julianna olimpikon részéről, de szabadtéri játékok is színesítik majd az eseményeket.

Aki versenyezni szeretne, az esemény 7 fordulós svájci rendszerben zajlik majd, méghozzá 15-15 perc órahasználattal. A győztesek érmet és oklevelet kapnak.