Siófoki programok: Vadkerti Imre és barátai a Balaton fővárosában

Odáig vagyunk a különleges és minőségi akusztikus koncertekért? Ha a válaszunk igen, akkor április 10-én, vasárnap délután 17 órai kezdettel érdemes ellátogatni a Kálmán Imre Művelődési Központban megtalálható Teátrum Kávéházba, ahol egy különleges költészet napi koncert várja az érdeklődőket.

Az Akusztikus Quartettet Vadkerti Imre és barátai adják majd, így biztosak lehetünk abban, hogy a hazai zenei élet ismert alakjai egy olyan maradandó élményt kínálnak nekünk, amihez foghatót utoljára talán a járványhelyzet előtti időszakban élvezhettünk.

Merthogy Vadkerti Imre nem egy ismeretlen név a hazai zenei palettán, 2011-től például a Kormorán zenekar frontembere és szóló énekese, aki gyakran lép színpadra saját műsorokkal is, sőt mi több, ezekkel nemcsak Magyarországon, hanem a világ más részein, például Európában és a tengerentúlon egyaránt vállal fellépéseket.

Imre azon túl, hogy óriási hangterjedelemmel és kimagasló tehetséggel büszkélkedhet, egyik nagy különlegessége, hogy művészetével hozzájárul a magyarságtudat erősítéséhez. Nemcsak egyedül, hanem a V-Band részeként gyakran barátaival együtt is színpadra lép, miközben sajátos énekhangja és tehetsége miatt gyakorlatilag bármelyik stílusban jól megállja a helyét.

Már a magyar zenei színtér is felfigyelt rá, hiszen 2013-ban elnyerte a Magyar Harmónia Zenei Díjat, ami az egyik legrangosabb elismerés a Felvidéken élő magyar zenészek számára. Miután 2016-ban ismét Harmónia díjas lett, ugyanebben az évben átvette a Zsigárdon Pro Traditione díjat, 2017-ben pedig a magyar kormány a Külhoni Magyarságért díjjal tüntette ki.

Ez az ismert és elismert zenész most barátai oldalán egy különleges Költészet Napi akusztikus koncertre készül, amit mindenkinek érdemes lesz meghallgatnia a helyszínen.