Siófoki programok: VI. Távcéllövő verseny Kilitin

Szeretjük az íjászatot? Akár nézőként, akár versenyzőként dobban meg a szívünk ezért a sportágért, érdemes lesz ellátogatni március 5-én, szombaton egész nap a siófoki programok részeként a VI. Távcéllövő versenyre.

Az esemény Siófokon, a Kiliti városrészben, a Papkutai út mellett megtalálható repülőtéren kerül megrendezésre, ahol az érdeklődők többféle korcsoportban és kategóriában, 30, 40, 50, 60, 80, 100, 120, 150 méteres távokon belül kijelölt tárgyakra és zónákra célozhatnak majd.

Minden egyes fordulóban a versenyzők összesen hét nyílvesszőt lőhetnek ki. Ezért a versenyre való nevezés feltétele az, hogy az indulónak legalább hét darab olyan nyílvesszője legyen, amit a szervezők kezdéskor ellenőriznek majd.

Fontos, hogy külön pálya kerül kialakításra 9 éves korig a Mini korosztálynak és 10-13 éves korig a Gyermekek számára, de lesz Ifjúsági – 14-17 éves kor között –, Felnőtt – 18-49 éves kor között –, és Senior, azaz 50 éves kor feletti korcsoport is.

A kategóriák tekintetében a versenyzők megmérettethetik magukat hagyományos pusztai íjakkal, hosszúíjakkal, vadászreflex íjakkal, de természetesen barebow is használható lesz.

Konkrétan a verseny reggel 8 órakor veszi kezdetét a regisztrációval, majd a biztonsági előírások ismertetésével, általános eligazítással. A verseny maga fél 10-től veszi kezdetét, és várhatóan délután három óra magasságában véget is ér.

Ekkor számíthatnak a résztvevők ebédre, illetve kötetlen beszélgetésre, míg az eredményhirdetés egészen pontosan 16 órától várható. Az első három helyezett kategóriánként érmet és oklevelet kap, de minden egyes résztvevő számíthat emléklapra.