Siófoki programok: Volt egyszer egy… tavasz

Szeretnénk, ha gyermekünk tartalmas események és elfoglaltságok részesévé válna? Akkor április első hetében is érdemes lesz szétnézni a siófoki programok között, hiszen mind a városban, mind a környéken rengeteg olyan nagyszerű esemény várja majd a legkisebbeket, amire érdemes lesz odafigyelni.

Példának okáért április 5-én, kedden délután 16 órakor érdemes lesz ellátogatni a Kálmán Imre sétány 5-ös szám alatt megtalálható Kálmán Imre Emlékházba – a pláza mellett jobbra kanyarodó kis utcán megtalálható vasúti feljárónál balra –, ahol egy különleges mesefoglalkozás részeseivé válhatnak a legkisebbek.

Mindezt a Volt egyszer egy… tavasz című előadás részeként, aminek keretein belül Beatrix Potter meséivel, hozzá kapcsolódó képes vetítéssel, valamint egy kis kézműveskedéssel várják a szervezők az apróságokat, akik garantáltan rengeteg játékos tanulással és életre szóló élményekkel térnek majd haza a helyszínről.

Amennyiben a mesefoglalkozás helyett inkább egy hangszeres és zenés eseményre vinnénk gyermekünket – aki legfeljebb iskoláskorú –, akkor jó ötlet lehet ellátogatni a közeli Veszprémbe, azon belül is az Egry úton található Körzeti Óvodába, ahol a Kokas tehetséggondozó program zárására kerül sor HangSzín címmel.

A zene-kép-alkotás szentháromságára épülő workshopon Szafner Ágnes intézményvezető köszöntője is bemutatója után egy általános filmvetítés lesz a Kokas pedagógiáról, amit aztán Demel Eszter Kokas oktató általános bemutató foglalkozása követ majd, hogy az egészet egy beszélgetéssel zárják, aminek részeként a közös tapasztalatok kerültek terítékre.

A műhelymunkára bárki jelentkezhet, a részvétel teljesen ingyenes, azonban előzetes regisztrációra van szükség az egryutiovoda@gmail.com e-mail címen.