Siófoki programok: XIX. Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál

Aki kedveli a minőségi jazz zenét, ezzel egyetemben pedig odáig van az élőzenei koncertekért, az július 15. és július 17. között a siófoki programok között garantáltan megtalálja majd a számításait, hiszen idén már 19. alkalommal kerül megrendezésre a városban a New Orleans Jazz Fesztivál.

Az esemény a Kálmán Imre Művelődési Központ és a Siófok Guide eseményeként valósul meg a város Fő terén, ahol három teljes napon át a legjobb magyar jazz zenekarok lépnek majd színpadra, de egy külföldi fellépőt is köszönhetünk majd a sorban.

Aki nem tudná, a Siófoki New Orleans Jazz Fesztivál a legnagyobb magyarországi dixieland fesztivál, ennek megfelelően egy igazán különleges élmény részesévé válhat, aki úgy dönt, hogy részesévé válik az eseménynek, ami teljesen ingyenes és egyben kutyabarát megmozdulás lesz.

A fesztivál pénteki napján, azaz július 15-én a Hungarian Banjo Kings különleges előadása nyitja majd meg a koncertek sorát már 19:30-tól, hogy őket a Hungarian All Stars kövesse, ahol nevükhöz hűen a legnagyobb magyar dixieland zenészek kaptak helyet. Az este sztárvendége a Fats Jazz Band lesz, akik egyenesen Szlovéniából érkeznek az eseményre.

Július 16-án, azaz szombaton aztán az Apáti Dixieland Band kezdi meg a napot 19:30-tól, hogy őket a Molnár Dixieland Band kövesse egy átfogó előadással 20:45-ös kezdéssel, majd a szombati nap utolsó fellépője a Budapest Ragtime Band lesz 22 órától.

Vasárnap, azaz július 17-én a Benkő Dixieland Band indítja a napot 20 órától, és ekkor csak két fellépő lesz, a másik zenekar a Hot Jazz Band lesz, akik 21:20-kor lépnek színpadra.