SZÉP kártya

Siófok, SZÉP Kártya elfogadóhely: Mala Garden Hotel és Étterem

Siófokon a Mala Garden Hotel és Étterem nem csak Üdülési csekk és Erzsébet-utalvány elfogadóhely, hanem SZÉP Kártya elfogadóhely is egyben.

A SZÉP Kártya az egyik új cafeteria utalvány típus, amelyet 2012-től vezettek be széels körűen és amely az eddigi Üdülési Csekket váltja fel több más eddigi utalvánnyal együtt, így a felhasználhatósága rendkívül sokrétű.

A SZÉP Kártyát (Széchenyi Pihenőkártyát) elektronikus utalványként is szokták emlegetni, többek között azért, mert egy bankkártyához hasonlít leginkább. A SZÉP Kártyával többféle szolgáltatásért is fizethetünk, például a szállásért, étkezésért, vagy egyéb szórakozási illetve szabadidős tevékenységekért.

Hogyan kaphatunk SZÉP Kártyát?

Úgy juthatunk hozzá egy a SZÉP Kártyához, ha a munkáltatónktól kapunk béren kívüli juttatást és ezen belül mi ezt a formát választjuk. A munkáltató megigényli számunkra a kártyát, és a hozzá tartozó alszámlákra egy előre meghatározott arányban utal béren kívüli juttatást.

A kapott összeg a munkáltatótól függően változó lehet, de a három alszámla minden esetben a szálláshely alszámla, a vendéglátás alszámla, és a szabadidő alszámla lehet csak. A SZÉP Kártya igénylése teljesen ingyenes, akkor kell fizetni csak, ha az igénylő szeretne társkártyát kapni, amelyet valamely hozzátartozójának, vagy családtagjának adhat. Ebben az esetben a maximális fizetendő összeg 1500 forint, de egyes kibocsátóknál ez ingyenes is lehet.

A SZÉP Kártyát jelenleg 3 banknál lehet igényelni, ezek az MKB bank, az OTP bank és a K&H bank. Amennyiben a kártya elveszik, vagy esetleg ellopják tulajdonosától, szintén az előbb említett, maximum 1500 Ft összegért pótolni lehet.

A SZÉP Kártya elfogadására alkalmas szolgáltatók körét TEÁOR alapján határozták meg a kapcsolódó rendeletben, amely kimondja és felsorolja, hogy melyik alszámláról lehet fizetni az egyes szolgáltatásokért. Szálláshelyért fizethetünk például a szálláshely alszámláról, illetve a többi alszámláról is. Azonban ez kizárólag a szálláshely alszámlával kapcsolatban van így, tehát szálláshely alszámláról nem fizethetünk szabadidős tevékenységért.

Ami a SZÉP Kártya elfogadóhelyeket illeti, elfogadóhellyé bárki válhat, aki a rendeletben meghatározott TEÁOR szám alapján megfelel a kitételeknek, illetve regisztrálja magát, mint elfogadóhely, és szerződést köt az egyik, vagy mindegyik SZÉP Kártyakibocsátóval, és biztosítja az elfogadási feltételeket (például interneten keresztül vagy POS terminállal rendelkezik).

A SZÉP Kártya elfogadására több módon is lehetőség van: az egyik a POS terminál, a másik az interneten keresztüli elfogadás, harmadik lehetőségként a telefonos ügyfélszolgálaton keresztüli elfogadás áll fenn.

A SZÉP Kártyán lévő keretet csak a névre szóló tulajdonosa használhatja fel, viszont ő az egészet felhasználhatja akár egy helyen is. Azonban fontos, hogy a Széchenyi Pihenőkártyával csakis hazai, és Magyarországon belüli szolgáltatásokért fizethetünk, tehát csakis belföldön vehető igénybe.

SZÉP Kártyával a tulajdonosként fizethetünk előleget akár utazási irodákban is, azonban számláról való utalásra nincsen lehetőségünk. Ha a lehetséges szolgáltatások igénybevételéhez nincsen elegendő keret a SZÉP Kártyánkon, akkor kiegészíthetjük azt készpénzzel is. A SZÉP Kártya szabályos használatát az adóhatóság ellenőrzi, tehát fontos, hogy a kártya alá legyen írva, és csak a tulajdonosa használja.

Az elfogadóhelyek egyébként el is kérhetik a tulajdonos személyazonosító okmányát, és jogukban áll nem elfogadni a kártyát, amennyiben nem a tulajdonos használja azt.

Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz
Luxus kikapcsolódás

Karácsonyi varázslat

Töltse nálunk az év legszebb ünnepét és élje át a pihenés valódi luxusát tökéletes nyugalomban, exkluzív környezetben! Lazítson családjával minden igényt kielégítő wellness részlegünkön teljes kényelemben, és legyen része egy különleges kulináris élményben ünnepi gálavacsoránkon balatoni panorámás éttermünkben!

Tovább az ajánlathoz

Corner Lakosztály

A Mala Garden Hotel ****superior új, 39 négyzetméteres lakosztályát a kényelmet és tág teret kedvelőinek ajánljuk! A Corner lakosztályok, nevéhez híven, szállodánk legújabb épületének sarkán kaptak helyet, így egyik teraszáról, de akár az ágyból és az üvegfalú fürdőszoba kádjában fekve is gyönyörködhetnek a magyar tenger részleges panorámájában.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

White Tea Lakosztály

Élje át a Mala Garden élményt White Tea lakosztályunkban, mely 180 fokos balatoni panorámájával minden érzékét kielégíti. White Tea lakosztályunk hűen tükrözi a modern távolkeleti építészet formáit. A tömörfa burkolatok, a többrészes, kézi faragású antik teakfa Buddha fali dísz és a motorizált thai selyem függönyök otthonos légkört teremtenek, megtartva a luxus és a keleti kényelem érzetét.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom

Penthouse Aura Lakosztály

A 100 m2-es lakosztály, a nevéhez híven, privát wellness élményt biztosít Vendégeinknek. A balatoni oldalpanoráma és a 60 m2-es terasz kiegészül egy 4 fős étkezőasztallal, Swan Italy űlőgarnitúrákkal, egy Carlo Urbinati által megálmodott, kétszemélyes, eredeti Jacuzzi Aura Plus hidromasszázskáddal, továbbá külön zuhanyzóval és Chopard luxus hotel kozmetikumokkal.

Tovább a lakosztályhoz
Tovább olvasom