10 tipp, hogy az Élet rádmosolyogjon!

10 tipp, hogy az Élet rádmosolyogjon!

Sokak vállát rengeteg gond és teher nyomja, ez a tartásukon is meglátszik. De olyanokat is lehet látni a szürke, nem túl boldog tömegben, akik vidáman, csillogó szemekkel, mosollyal az arcukon, nem meggörnyedve járnak.

Na, ők azok, aki megdolgoztak azért, hogy boldogok legyenek, hogy az életük könnyed, könnyebb legyen.

Nem kiváltságosak ők, Te is ilyenné varázsolhatod magadat, az életedet, ha megfogadod a következő tippeket.

10 tipp, hogy az Élet rádmosolyogjon!

1.) Ne görgesd magad előtt a problémákat, hanem bogozd ki hamar és oldd meg, amit tudsz!

2.) Amit nem tudsz megoldani, amin nem tudsz változtatni, azon ne törd magad, nem éri meg. Inkább a pozitív, örömteli dolgokra fókuszálj a hiányok helyett!

3.) Légy maximalista, de rugalmas! Amit csinálsz, azt teljes erőddel, a legjobb tudásod szerint végezd, viszont ha váratlan fordulat áll be, ne légy görcsös. Légy rugalmas, ha valami nem sikerül, de te mindent megtettél. Nem kell megszakadnod, nem szabad túlterhelni magad.

4.) Ne vállald túl magad! Mindig csak annyit vállalj, ami nem haladja meg az aktuális képességeidet, lehetőségeidet és energiádat, így kudarcok helyett sikereket érsz majd el.

5.) Merj változtatni! Ha görcsösen ragaszkodsz a megszokott dolgokhoz, könnyen lehet, hogy olyasmihez is ragaszkodsz, ami negatív hatással lesz rád, ami hátráltat, árt neked. Tudod, hogy változatni kéne? Hát változtass!

6.) Szánj rendszeresen időt arra, hogy átvizsgáld magad és az életed jelenlegi állását! Ezzel folyamatosan ki tudod szűrni, ha valahol valami nem a jó irányba halad, és az új vágyakat, célokat is meg tudod határozni, hogy el tudj indulni feléjük.

7.) Aknázd ki a lehetőségeidet! Fontos, hogy merj belevágni olyasmikbe, amikben a képességeidet és lehetőségeidet maximálisan ki tudod aknázni. Nem szabad visszafogni ilyen szempontból magad, mert nem fogsz fejlődni és nem jutsz el olyan szintre, amit megérdemelnél.

8.) Tanulj meg nemet mondani! Ha mindenki mindenfélét akar tőled és nem vagy képes határt szabni, akkor szét fognak szedni, elaprózod az energiáidat, mások fognak élősködni rajtad. Egyre nehézkesebbé, gondterheltebbé, boldogtalanná válsz a sok sok vállalástól. Mondj nemet, hiszen az életed ura Te magad vagy!

9.) Tanulj meg igent mondatni! Ha valamit szeretnél megtenni, elfogadni, megszerezni, akkor ne félj igent mondani rájuk és elfogadni őket. Hidd el, megéri!

10.) Vedd be néha a “Nemérdekel” tablettát! A lehúzó pletykákat, mások negítav kifröcsögését hárítsd. Tartsák meg maguknak a véleményüket, ne engedd, hogy mások a véleményükkel élősködjenek rajtad! Ne érdekeljen, hogy valakinek nem tetszik a hajad, ne érdekeljen, hogy valaki szerint nem vagy elég jó és az se érdekeljen, vagy ha a sorban mögötted rád mérgesek, mert nem hagyod magad lerázni egy reklamáció során.

Légy elégedett magaddal, légy boldogabb, és ha rámosolyogsz az Életre, visszamosolyog Rád!