Siófoki programok: Balaton Camino 2018

A MOL Nagyon Balaton szervezésében a siófoki programok változatosságát gyarapítja idén a Balaton Camino, mely egy egészen őrült ötletből indult, a főszerepben Budavári Dóra, Rákász-Losonczy Judit és Scherer Anna újévi fogadalmával, akik elhatározták, hogy megkerülik az egész Balatont.

Minderre egyszer már sor került február magasságában, azonban a téli kabátot most pólóra cseréli a hármas, hogy a nyári szezonban is túrázzanak egyet a Balaton körül, amire összesen 10 napot szántak, ami két hétvégét, köztük egy hosszú hétvégét is felölel.

A Balaton Camino 2018 névre keresztelt esemény pedig az előttünk álló hétvégén Siófokra érkezik, ezáltal a 10 napos, mintegy 200 kilométeres túrához, bárkinek lehetősége nyílik előtte, utána vagy éppen közben csatlakoznia. A május 18. és május 27. közötti túra alapcsapata ugyan minden nap más, de csak úgy, mint amikor annak idején Forrest Gump futni indult, a három gráciát is bárki nyomon követheti, hogy a séta során laza és kötetlen beszélgetést folytasson másokkal, esetleg magába mélyedjen a Balaton partján járkálva, netán csak szimplán mozogjon és kikapcsoljon egyet.

A lányok természetesen nem vezetik a brigádot, teljesen kötetlenül sétálgatnak, ezáltal ha elfáradnak leülnek, ha megéheznek esznek, ezáltal felfedezik a strandokat, a Balaton legszebb helyszíneit, miközben esznek, isznak, pihennek, esténként pedig hírt adnak a szállásokról is, élményeiket pedig egy blog keretein belül osztják meg másokkal – természetesen nemcsak írások, hanem sok-sok fotó segítségével.

Ha csatlakoznánk a menethez, a csapat május 26-án érkezik meg Siófokra – méghozzá Balatonszárszóról, így már ott lehet csatlakozni hozzájuk –, és az itt eltöltött utolsó éjszaka után május 27-én indulnak tovább Balatonakarattyára, ahol záródik majd a nagy kirándulás. Ha szeretnénk részt venni az eseményen, csak látogassuk meg a Balaton Camino blogot, és gondoskodjunk magunknak az étel, valamint az ital mellett megfelelő futócipőről, vízhólyagtapaszról, hintóporról, illetve varrás nélküli túra zokniról, ezek nélkül ugyanis nem tanácsos nekivágni.