2013. november 08.-10. / Siófoki, Márton napi Pálinkafesztivál

A rendezvény helyszíne: Siófok, Vásárcsarnok előtti tér

A rendezvény időpontja: 2013. november 8-9-10.

2013. november 8-10. között kerül megrendezésre immáron ötödik alkalommal a Márton napi Pálinkafesztivál, amely a hideg őszi napokba csempész egy kis melegséget. A szórakoztató és hagyományőrző műsorokkal tarkított programok egy fedett sátorban kerülnek megrendezésre, a város Fő terén pedig kirakodó vásár várja a sétálni kívánó látogatókat. A rendezvénysorozat szervezői a gyermekekre is gondoltak, így számos műsorral örvendeztetik meg majd a család legkisebb tagjait.

A zamatos pálinkák mellett, ízes fogásokkal is megörvendeztetik az érdeklődőket a szervezők, ugyanis számos libaétek, és ropogósra sült hús is készül a programok ideje alatt. A pálinka igazi hungarikumnak számít, ezért rendkívül sokan kedvelik e felséges nedűt. A magyar ember italaként is emlegetett pálinkából több mint egy tucat, különféle jófajta párlat vár kóstolásra.

A sör-párti látogatók sem maradnak azonban szomjasak, mert bár a rendezvényen a pálinkáké a főszerep, emellett megtalálható lesz számos söröshordó is, amelyet a szervezők csapra vernek majd. Akinek úgy tartja kedve, akár több litert is elfogyaszthat majd a hideg sörből, így a hangulat is a tető fokára hághat. A 12 féle, Belgiumból származó sörkülönlegesség kóstolása után, garantáltan felszabadult hangulatban hallgathatják végig a felállított színpadon zenélő fellépőket.

A V. Márton Napi Fesztivál egy olyan kihagyhatatlan program, amely után garantáltan, újra és újra, minden évben ellátogat majd a rendezvényre.

A 2013. november 8-9-10-én megrendezésre kerülő V. Márton Napi Fesztivál részletes programajánlatát a szervezők később teszik közzé.