35. Lidl Balaton-átúszás

Idén 35. alkalommal rendezik meg a Lidl Balaton-átúszást 2017. július 1-jén, amennyiben az időjárás is kedvez neki. Amennyiben a fent említett napon esős, hűvös idő lesz a szervezők gondoskodtak tartalék napokról.

Ezek a következők: 2017. július 2, július 8, július 9, július 15, július 16. A sportolni vágyók Révfülöpről a labdarúgó pálya mellől rajtolnak és Balatonboglárra a Platán strandra fognak megérkezni. A programtervezet szerint az idei táv: 5200 m. Előnevezni 2017. június 28-ig lehet. Szükséges egy orvosi igazolás, valamint a részvételi díj befizetése. A nevezési díj idén 8000 Ft, 14 év alatti gyermekeknek kedvezményesen 6000 Ft, ami pont ugyannyiba kerül, mint a Spuri arany kártyások számára. Lehetőség van helyszíni előnevezésre, melynek ára 9000 Ft.

Abban az esetben, ha előzetes orvosi igazolást mutat fel a nevező és akkor is, ha a helyszínen szerzi azt meg az át változatlan. A nevezési díjat előnevezés esetén sem kell és nem is lehet befizetni, arra csak az esemény napján, a helyszínen, a kinyomtatott nevezési visszaigazolás és orvosi igazolás bemutatásakor lesz lehetőség. A nevezési díjat csak pontosan kiszámolva, készpénzben tudják elfogadni a szervezők. Előnevezés: előzetes nevezés csak online lehetséges.

Előnevezéssel és előzetesen beszerzett orvosi igazolással rendelkezőknek az online előnevezés lezárásakor egy e-mailt küldenek a regisztrációkor megadott címre. Előfordulhat, hogy a nevezési visszaigazolás a levélszemét mappába kerül, azt is ellenőrizzék. A részvételt engedélyező orvosi igazolást és pecsétet erre a kinyomtatott visszaigazolásra szerezze be, és ezt mutassa be Révfülöpön nevezéskor. A nevezés véglegesítésekor elfogadják a külön papíron kiállított orvosi igazolást is.

A rajthelyszín pontos címe: Révfülöp, Halász u. 7. (labdarúgópálya) Révfülöp a Balaton északi partján, a 71-es úton közelíthető meg. Útvonaltervezés 7:30-13:00 között. Az átúszást legkésőbb 13 órakor lehet megkezdeni.

A célba legkésőbb 17 óráig meg kell érkezni. Az egyes kilométerekhez a lenti időpontokig meg kell érkezni. Az időtúllépés esetén az indulónak a záróhajóra köteles felszállni, azt csak a balatonboglári célnál hagyhatja el. Úszópálya zárási időpontok a 13 órás rajt zárási időponttal számolva 2 km-nél 14: 30, 3 km-nél 15:15, még a merészebb 4 km-es távot vállalóknak 16:00.