7 dolog, amit hagyj abba, ha Boldog akarsz lenni!

Az igazán boldog emberek a világ zajában is képesek megszűrni, hogy milyen hatások érjék őket, ez pedig tanulható. Nem kizárt, hogy Téged is csak annyi választ el a boldogságtól, hogy abbahagyj és kizárj az életedből néhány felesleges dolgot!

Ne akard a válladra venni a világ terheit (a világot nem válthatod meg), mert csak mérhetetlenül nagy stresszt okozol magadnak. Olvasd befogadó szívvel el az alábbi tanácsokat, és indulj el a boldogságot jelentő úton.

boldogság

7 dolog, amit hagyj abba, ha Boldog akarsz lenni!

1. Mások véleményével való törődés

Egy kiegyensúlyozott és céltudatos ember mindig a saját szabályai szerint éli az életet, és nem foglalkozik azzal, hogy mások mit gondolnak róla, csak teszi, ami szerinte helyes. A te életedet ugyanis neked kell irányítanod, a te döntéseiddel, a te választásaid szerint.

Nyilván vannak, akik ítélkeznek feletted, de saját magadat és a saját céljaidat kizárólag te határozhatod meg, így ne is engedj teret a negatív hatásoknak, ne hátráltassanak!

Ha másokat az ítélkezés tesz boldoggá – nyilván ez igazából csak saját maguk szennyezése, bár ezt ők nem tudják –, hadd beszéljenek rólad, ne foglalkozz vele, éld a saját magadra szabott életedet!

2. A múlton való rágódás

Minden embernek ki kell járnia az élet iskoláját, és megtanulni békében élni még a rossz döntéseivel is. Ha túl szigorúak vagyunk magunkhoz, és nem tudunk tanulni a hibáinkból, akkor nem is tudjuk felhasználni a történteket a a fejlődésünk érdekében.

Néha magadnak is meg kell bocsátanod, és el kell engedned a múltat.

3. A jövőtől való félelem

Nem lehetünk boldogok, ha a lehetséges jövőbeni hibák miatt félelem cselekvésképtelenné tesz minket. Ha csak a bukási lehetőségeket vizsgáljuk a dolgokban, ha a tökéletlenség forgácsait keresgéljük az úton, képtelenek leszünk teljes életet élni és harmóniában tekinteni a jövőbe.

Ne félj a hibázástól, a hibák ugyanis a barátaid: ezek mutatják meg végül a helyes utat a célod felé.

4. A boldogság célokhoz való kötése

Hibás logika, ha a boldogság elérését bizonyos pontokhoz kötöd a jövőben: “Majd akkor leszek boldog, ha … “

Ezen a szemléletmódon változtatni kell, hogy élvezni tudjuk a jelenlegi életünket is. Meg kell találni azokat az apró, talán elsőre fel sem tűnő dolgokat, amelyektől a mostani életünk is boldog és jó. Az egész csak döntés és szemléletváltás kérdése!

Döntsd el, hogy: “Igen, mától boldog leszek”, a boldogság ugyanis nem egy pont vagy cél, hanem maga az út, az életen át tartó utazás.

5. Önsajnálat

A sajnálkozás az élet részét képezi, bizonyos dolgokat (tőled függetlenül bekövetkezett rossz dolgokat, töréspontokat) nem lehet egyszerűen csak eltörölni. Tanulni viszont lehet belőlük. A múlt eseményei miatt soha nem szabad sajnálkoznod magadon, inkább próbáld meg újraértékelni, objektíven szemlélni, és a fejlődésed érdekében kielemezni mindazt, amit történt.

Szomorkodó visszatekintés helyett koncentrálj a jelenre, mert minden egyes mostani pillanatod az új jövőd kezdete!

6. Az elutasítástól való félelem

Sokan rettegnek az elutasítástól, emiatt képtelenek elhagyni komfortzónájukat, nem mernek kockázatot vállalni az élet egyetlen területén sem.

Hogy ez rendben van-e így? Természetesen nincs! A félelem elől nem tudsz elrejtőzni, mert más formában, sokkal tartósabban telepszik rád. Egy megoldás van: a szembenézés! Legyél bevállalós, bátor, és az életet tekintsd egy nagy kalandnak, aminek az elutasítások csak jelentéktelen, semmibe tűnő foszlányai.

7. Megfelelési kényszer

A média nyomasztó, tömegekre szabott elvárásokat közvetít az emberek felé: legyél szép, legyél vékony, divatos, nagymenő, nagydumás, mert így mindenki szeretni fog. A baj ezzel: önmagadból próbál meg kifordítani erőltetett, irreális elvárások alapján.

Felejtsd el végre ezt az egészet, fogadd el magadat olyannak, amilyennek születtél! Zárd ki az életedből a média befolyását és döbbenj rá a valóságra! Nem a külsőségek miatt szeretnek az emberek, hanem azért, ha a belső értékeid beragyogják, bearanyozzák a szürkeséget is.

“Legyél az a valaki, aki miatt végre mások is valakinek érezhetik magukat!”

A tökéletesség benned él, a határokat pedig te állítod fel.

Zárd ki a fentieket az életedből, és biztosak vagyunk benne, hogy szebb, gondtalanabb, pezsgőbb életed vár rád mostantól.

Boldogságra fel!