A balatoni szúnyogírtásra 100 millió forint jut!

Az eddigi évekhez képest, több pénz jut a szúnyogirtásra.

Idén is lesz szúnyogirtás, de az eddigi évekhez képest több pénz áll rendelkezésre. A tónál a szerdai napon indult  az újabb kémiai szúnyogirtás. Lázár János, a szövetség titkára elmondta a csapadékos időjárás miatt az idei turisztikai szezonban jóval több beavatkozásra lesz szükség.

Az állam az eddigi években 25-35 millió forint helyett 50 millió forintot ad a szúnyogirtás elvégzésére, ehhez az összeghez az üdülőrégió önkormányzatai ugyanekkora összeggel járulnak a feladat elvégzésére.

Sáringer- Kenyeres Tamás, a szúnyogirtást irányító szakértői csoport vezetője szerint sok több önkormányzatnak új dolog az, hogy az árvíz és a korábbi  belvíz által sújtott területeken a katasztrófavépdelem vezényli majd a  szúyogírtási feladatokat, és fedezve ezzel a költségeket is.

Azokat a területeket, ahol nem történt árvíz vagy belvíz, továbbra is az önkormányzatokra hárul a szúnyogirtás feladata, de még ebben az esetben is az állam állja a költségek felét. Most nem csak a Balaton, hanem más turisztikai paradicsom, mint például a Tisza-tó, a velencei-tó, vagy a Dunakanyar szúnyogirtására is több forrás jut, mint a megelőző években.

Országosan az állam és és az érintett önkormányzatok is 150 millió forintot adnak össze.