Apáti Dixieland Band 40! – koncert

Az Apáti Dixieland nevet viselő, jazz zenét játszó együttes az 1973-as esztendő során alakult meg. Idén, immáron negyvenedik éve varázsolja el az együttes a jazz zene szerelmeseit az andalító, olykor viszont vérpezsdítő dallamokkal. Az elmúlt évtizedek során, nemcsak számos jazzfesztiválon vehettek részt, hanem jazzklubokba és különböző rendezvényekre is rendszeresen meghívást kaptak.

Mindemellett természetesen a tévében és a rádióban is szép számmal volt szereplési lehetőségük. Az Apáti Dixieland Band tagjait 1986-ban az a megtiszteltetés érte, hogy átvehették a „Kiváló együttes” kitüntetést is. Az együttesben az énekes és trombitás szerepet dr. Soós Tibor tölti be, klarinéton és szaxofonon dr. Arany Zoltán játszik, harsonán Hegyi Jenő zenél, a basszus gitáros Tácsik Attlia, a dobok mögött Horváth József ül, gitáron Szabó Lóránt zenél, míg a hangszerelésért Apáti János felel, aki egyben zongorán is kíséri a zenekart.

A tradicionális dzsessz zene kedvelői 2013. október 4-én saját szemükkel és fülükkel is meggyőződhetnek a zenekar tehetségéről, ugyanis az Apáti Dixieland Band együttes Siófokon ad koncertet. A koncert apropója, a zenekar 40 éves fennállása, melyet méltó módon szeretnének megünnepelni, Siófok városának lakóival karöltve. A koncert a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében kerül megrendezésre, 2013. október 4-én, 19:00 órai kezdettel. A jegyek elővételben is megvásárolhatók, ebben az esetben a belépő díja 1500Ft lesz, míg a helyszínen a fizetendő összeg 2000 Ft.

A Siófok kártyával rendelkező látogatók kedvezményes áron, 1000 Ft-os összegért cserébe juthatnak hozzá a koncertjegyekhez. A belépők megvásárolhatók a Kálmán Imre Kulturális Központban, valamint az InterTicket magyarországi hálózatán keresztül.