Apáti Dixieland Band koncerttel nyit a tavaszi fesztivál

A tavasz beálltával örülhetnek a siófoki programok kedvelői, hiszen a jó időnek köszönhetően megsokszorozódnak a kültéri programok, ebből kifolyólag az egyes fesztiválok és tematikus események, amelyeken bárki ellazulhat, és kipihenheti a hétköznapok fáradalmait. Az egyik legelső és legnagyobb ilyen esemény a városban a Siófoki Tavaszi Fesztivál lesz, amit március 20-án, avagy pénteken az Apáti Dixieland Band koncertje nyit meg.

A KIKK Teátrum Kávéházban megrendezésre kerülő esemény pénteken este 7 órakor kezdődik, és a tavaszi fesztivál egyik nyitóeseményeként garantált jó kedvet és hangulatot varázsol a látogatók számára.

Az Apáti Dixieland Band ugyanis Siófok városának egyik legértékesebb, legkülönlegesebb és minden kétséget kizáróan legmuzikálisabb kulturális öröksége, akik számtalanszor megkapták már a „Kiváló együttes” minősítést, így ezúttal is egy igényes, mi több stílusos fellépésre számíthatnak a látogatók.

A banda ezúttal is New Orleans-i hangszerelésben, változatos műsorral, valamint a csak rájuk jellemző derűs hangulattal várja a muzikális siófoki programok kedvelőit, de azon belül is főként azokat, akik nyitottak az autentikus jazz zene irányába.

Mivel Apáti János, avagy az együttes alapítója és motorja a hazai tradicionális jazz egyik legismertebb alakja és képviselője, ezért a látogatók már most garanciát kaphatnak arra vonatkozólag, hogy különleges zenei élménnyel gazdagodhatnak, amit tovább színesít majd a világhírű zenész sajátos zongorajátéka, amit eddig mindenhol elismeréssel méltattak.

A koncerten az Apáti Dixieland Band tagjai a következők lesznek: dr. Soós Tibor – trombita, ének; dr. Arany Zoltán – klarinét, szaxofon; Hegyi Jenő – harsona; Tácsik Attila – basszusgitár; Horváth József – dobok; Apáti János – zongora, hangszerelés.