Augusztusban is fergeteges programok várnak Siófokon

Az év bármelyik időszakában is látogatunk Siófokra, garantáltan fergeteges és izgalmas programok várnak ránk, de mindez különösen igaz a nyári szezonban, így például augusztusban.

Az olyan állandó siófoki programok mellett ugyanis, mint a sétahajózás, a strandolás vagy a városnézés, idén is október közepéig tart a Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amelynek soron következő állomása augusztus 8-án várható, méghozzá az Omega Oratóriummal. A nyári siófoki programok egyik legkülönlegesebbikének számító koncert a Kálmán Imre Szabadtéri Színpadon kerül megrendezésre, és a látogatók egy jó kis délutáni fürdés után az Omega életmű legnagyobb slágereit hallgathatják majd meg a zenekartól.

Természetesen a modern zenék és a fergeteges bulik szerelmesei is megtalálják a stílusuknak megfelelő elfoglaltságot a siófoki programok között, így az augusztus 9-én megrendezésre kerülő Truesonds fesztivál keretein belül, ami a hatalmas bulik helyszínéül szolgáló Beach Club tetején kap helyet. A szervezők elsődlegesen azokat a strandolásban megfáradt, de bulizni vágyó fiatalokat várják a rendezvényre, akik imádják a house és a deep house műfajt. A pezsgő buli helyett a résztvevőket egy nyugodtabb, családiasabb légkor várja, hűsítő long drinkkel, laza ritmusokkal, a háttérben pedig a Balatonnal, illetve a fergeteges balatoni hangulattal.

Ha valaki a retro híve, akkor a siófoki programok közül érdemes az augusztus 16-án megrendezésre kerülő Nagy Retro Fesztivált választania, amelynek keretein belül a kilencvenes évek legnagyobb magyar sztárcsapatai és előadói lépnek színpadra. A fellépők között olyan ismert neveket találunk, mint a Kozmix, a Hip Hop Boyz, a TNT, Zoltán Erika, az Animal Cannibals, az Ámokfutók, a Bon-Bon, a Betty Love, a Happy Gang vagy Náksi Attila.

Minden egyes előadó a jól ismert felállásban, korszakának legjobb slágereivel várja az érkezőket, ami tökéletes lezárásra lehet egy egész napos kikapcsolódásnak, de az ismert dallamokkal és szövegekkel nagyszerűen visszaidézhetjük a kilencvenes évekbeli balatoni nyarakat is.

Természetesen a koncertek és egyebek mellett a siófoki programok között megannyi kulturális csemegét is találhatunk magunknak, ezáltal egy kiadós strandolás után gyönyörködhetünk a város nevezetességeiben, csodálatos panorámájában, de különleges múzeumaiban is.