Az ünnepek utáni megkönnyebbülés a méregtelenítésben keresendő

Kevesen foglalkoznak azzal, hogy a nagyobb ünnepek előtt mindig van egy böjti időszak, hogy mikor az ünnep elérkezik, a nagy sütésnek – főzésnek köszönhetően az elveszített energiát visszakapjuk. Régebben ennek vallási alapja volt – mára ez már veszített jelentőségéből, így az ünnepek előtti böjti időszak is már csak kulturális történelemként marad fenn.

Az ünnepek előtt böjtöt felváltja az ünnepek utáni méregtelenítési időszak, mely azt a célt szolgálja, hogy a szervezetünk számára megterhelő mennyiségű étel maradványaitól mentesítsük szervezetünket. Ki ne ismerné azt az érzést, amikor – például karácsony alkalmából – végigjárt családlátogatások alkalmával a rengeteg elfogyasztott ételmennyiség egyszerűen csak ül az ember gyomrában és nem mozdul sehova.

Hiába eszünk mindenhol csak egy kis levest, egy kis sültet, egy kis sütemény – a sok kicsi összeadódva nyomja emésztőrendszerünket, nyomja fizikai és szellemi aktivitásunkat: folyton fáradtnak és álmosnak érezzük magunkat – egyre inkább érezzük a „téli álom” iránti vágyunkat.

De, miután nem alszunk téli álmot, egyikünk sem medve, ebből eredően alakul ki az az igény, hogy szabaduljunk meg a sok felesleges ételtől – ilyenkor következik a méregtelenítés időszaka!

A méregtelenítés során fokozatosan szabadulunk meg a szervezetünkre terhes anyagoktól, tehermentesítjük emésztőrendszerünket, tisztítjuk ki érrendszerünket. A méregtelenítés következtében visszatér fizikai aktivitásunk, nem leszünk aluszékonyak; visszatér szellemi teljesítőképességünk, jobban tudunk koncentrálni az előttünk álló feladatok megoldására.

Nem beszélve a sok felesleges ételnek köszönhető plusz kilóktól – a méregtelenítés során ettől is megszabadulhatunk!