Balatonalmádi Bornapok-Almádi Borfesztivál augusztus 9-től

Balatonalmád a Balaton észak-keleti partján elterülő kisváros. Minden év augusztusában a főszerepet Almádiban a bor kapja. Nemcsak borokat lehet kóstolni, vagz vásárolni ezeken a napokon, hanem különleges ételekkel megismerkedni, illetve részt lehet venni az esti szórakoztató programokon.
Ha Almádi Bornapok, akkor a gasztronómia, bor valamint kultúra kedvelőinek ott a helze. Képzelje csak el, milzen kellemesen töltheti el ezeket a napokat: sétálhat, borfajtákat ismerhet meg, együtt lehet családjával, ételkülönlegességeket ízlelhet, és minden este változatos programok várják az odalátogatókat. Minden este van blues, rock vagy sanzon zene, de cigánymuzsikára is lehet szórakozni, versenytáncokos profi előadását lehet megtekinteni, valamint elmaradhatatlan egy ilyen dfesztiválon a folklórműsor.
Igazán értékes, ízléses alkotások közül lehet válogatni a népi vásárosok sátraiból. Hagyományaink ápolása, megőrzése, illteve a meglévő tudás átadása kulcsfontosságú nemzetünk életében. Ezért a népművészek népi mesterségekre tanítják úgy a gyermekeket, mint a felnőtt érdeklődőket. Ki lehet próbálni a fafaragást, cserépedénykészítést, a népi festést, hí1mzést, mézeskalácskészítést és egyebeket. Ki mit készít, haza viheti, elteheti emlékbe, és elmondhatja magáról, hogy a nemzeti örökség ápolója. A legkissebeket is nekik szóló műsorok illetve foglalkozások várják Almádiban.
Almádi sem marad le az augusztus 20-i ünnepségről, de még ezzel nem zárul le a fesztivál, még 3 gyönyörű este vár az idelátogatókra.
17 napon át tart a fesztivál, látogasson el Ön is családjával, barátaival, munkatársaival, beosztottjaival Almádiba, élvezze a finom borokat, ételeket, a változatos programokat!