Balatonboglári Halászléfőző Verseny

A nagy sikerre és érdeklődésre való tekintettel ismét megrendezésre kerül a Balatonboglári Halászléfőző Verseny, melynek időpontja 2013. augusztus 13, szombat.

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza eme rendezvény, ahol nemcsak a balatonbogláriak, hanem a környező települések, belföldiek, külföldiek csillogtatják meg gasztronómiai tudásukat. A hallevesek, illetve halászlék mellett más jellegű balatoni finomságokat is meg lehet kóstolni, melyeknek igazi kísérői a finom boglári borok.

Kik jelentkezhetnek a versenyre?

·         helyiek

·         környékbeliek

·         balatoni csapatok

·         távolabbról érkező csapatok

·         civil szervezetek

·         baráti társaságok, intézmények csapatai, vagyis bármilyen, kiválóan főzni tudó csapat.

A verseny reggel 9-től kezdődik, és délután 15 órakor kerül sor a díjkiosztásra. Az ételek kóstolása a zsűrik által 11.30-tól kezdődik, vagyis erre az időpontra el kell készülnie a csodálatos ételnek.

A jelentkezési feltételek közé tartozik, hogy a csapattagok egészségügyi könyvvel vagy háziorvos által kiállított igazolással rendelkeznek. A nevezés ingyenes, sőt, minden csapat kap 5 kg tisztított pontyot. Ez utóbbi a Balatoni Halászati Nonprofit Zrt-nek köszönhető. Asztalt, tűzifát, evőeszközöket, tálaló eszközöket, egyéb kellékeket a csapatok biztosítják maguknak. A kóstolásra szánt adag kerül a zsűrihez, a többivel a csapatok szabadon rendelkeznek, viszont nem árusíthatják.

Az előzetes jelentkezés határideje 2013. július 8, és megtehető az alábbi címeken: balatonboglar@somogz.hu , vagy tourinform@balatonoglar.hu